Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ülésezett a Kistérségi Tanács
2024. feb. 9. péntek | Keszthely
Ülésezett a Kistérségi Tanács
Az iszapkotrás, a gyermekorvosi ügyelet visszaállítása és a települések helyi építési rendelete is téma volt a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás csütörtöki soros ülésén. Gál Lajos levezető elnök beszámolt a Balaton Fejlesztési Tanács iszapkotrással kapcsolatos álláspontjáról, a gyermekügyelet kérdésében pedig kérte a polgármesterek összefogását.

Több községben is problémát okoznak a településképbe nem illeszkedő, és a helyi építési rendeletnek nem megfelelő épületek – hangzott el az ülésen. Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere arról beszélt a tanácskozáson, ezeket rendszeresen jelzik az illetékes szervek felé, amelyek kivizsgálják az ügyeket, de sok esetben elmarad a végrehajtás. Több polgármester sérelmezte, hogy a nagyértékű ingatlanok esetében elenyésző a büntetési tétel, és lebontásra sem kötelezik a tulajdonosokat.   

„Kötelező feladat nekünk létrehoznunk a saját szabályzási terveinket, és ezeket a szabályozásokat kihirdetni és betartatni a településen, viszont a végrehajtásoknál nagyon nagy hiányosságot látunk. Hogyha szabálytalanságot észlelünk, ezeket mi jelentjük a hatóságok felé, sokszor megtörténnek az eljárások, megállapítják, hogy szabálytalan építés történt, de sok esetben nem történnek meg a bontások, hanem bizonyos büntetések fejében fennmaradási engedélyeket kapnak az épületek. Ezek a többi építtető szempontjából eléggé visszásak, hiszen aki meg tudja vásárolni ezeket, az engedélyeket megkapja.” - tájékoztatott Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A tanácskozáson téma volt a Balaton nyugati medencéjének iszapkotrása. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere elmondta, a Balaton Fejlesztési Tanács ülésén előremutató válaszokat kaptak a témában, hiszen a szakma egyetért az iszapkotrás fontosságával, a politika pedig támogatja. Szintén a nagyközség polgármestere vetette fel a gyermekorvosi ügyelet kérdését. A települések vezetői egyetértettek abban, hogy testületi döntéssel kell megerősíteni azt, hogy szeretnék az ügyelet visszaállítását. Különösen a nyári szezonban nagyon sok kisgyerek – egy hétvégén átlagosan 20-30 - szorul orvosi ellátásra, őket most Zalaegerszegre kell szállítani. A Kistérségi Tanács szeretné elérni, hogy ismét működjön gyermekügyeleti pont a térségben. Emellett számos más aktuális ügy került terítékre.

„Előkerültek balatoni témák, Balaton-parti, zöldhulladékot érintő témák és sok olyan helyi szabályzási tervvel kapcsolatos témakör, amely érinti az önkormányzatok aktuális feladatait, érinti a költségvetést. Természetesen a gyermekorvosi ügyeletre is kitért maga a kistérségi társulás mai ülése. Hogyha ezt így vesszük, akkor kiállunk amellett, amit 16 településnek kötelessége megtenni, hogy kerüljön vissza Keszthely térségébe a gyermekorvosi ügyelet, és természetesen mindenki képviselő-testületi határozattal erősítse mindazt meg, ami eddig jól működött.” - emelte ki Gál Lajos, az ülés levezető elnöke, Gyenesdiás polgármestere.

A Kistérségi Tanács döntött a 2024-es belső ellenőrzési feladatok sorrendjéről, illetve a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői pályázatának kiírásáról. Szó esett az áprilisi vonyarcvashegyi Régió Fesztiválról is.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 13. csütörtök 17:22 | Keszthely
24 napirend került a grémium elé csütörtöki testületi ülésén.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
| 2023. ápr. 27. csütörtök 17:50 | Keszthely
Szót ejtettek az önkormányzati bérlakások vételárának megállapításáról is.
| 2023. ápr. 13. csütörtök 17:31 | Keszthely
A városatyák négy napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki rendkívüli ülésen.
| 2023. már. 9. csütörtök 17:15 | Keszthely
Az ivóvízszolgáltatással kapcsolatos támogatás megpályázásáról tárgyalt a képviselőtestület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.