Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Utoljára tanácskozott a jelenlegi képviselő-testület
2024. szep. 19. csütörtök | Keszthely
Utoljára tanácskozott a jelenlegi képviselő-testület
Csütörtökön tartotta utolsó soros ülését a jelenlegi keszthelyi képviselő-testület. Díszpolgári cím adományozása, a szolgálati lakások építése és a téli hó- és síkosságmentesítés is napirendre került. Az új testület október 4-én alakul meg. Manninger Jenő polgármester azt mondta, nyugodt szívvel adják át a városvezetést.

Major Veronika a párizsi olimpiám bronzérmet szerezett. Többen fogalmazták meg a javaslatot, hogy a keszthelyi sportlövőt a város által adományozható legmagasabb elismeréssel, díszpolgári címmel tüntessék ki. Ez is napirendre került a testületi ülésen.

„Ehhez rendeletet kellett módosítanunk, mert normál menetben évente egyszer lehet adományozni a címet és ez már megtörtént. Rendeletet módosítottunk, amely kivételes esetben lehetővé teszi, hogy ilyen formában, díszpolgári címmel is elismerjük eddigi tevékenységét. Ezt a testület jóváhagyta, a díszpolgári cím átadására a jövő héten fog sor kerülni” - fogalmazott Manninger Jenő. 

A képviselők döntöttek arról is, hogy az önkormányzat által eddig biztosított bérlakást továbbra is, hosszabb távon használhatja Major Veronika.  A város pályázati támogatást nyert 11 szolgálati lakás építésére. A megfelelő ütemezés miatt forrást biztosított a testület, hogy megkezdődjenek a bontási munkálatok a leendő lakások helyszínén. 

„A Kísérleti utcai volt óvoda helyén épülnek a szolgálati lakások, ott még van, amit el kell bontani, erre a bontási munkálatra történik ajánlatkérés. Ezt elkezdtük, az ehhez szükséges fedezet biztosításához kellett a testületnek biztosítani a lakásalapból az erre való pénzt, de egyébként itt is a döntést azt minden bizonnyal már az új testület fogja meghozni, a bontás kivitelezőjének a kiválasztását.”

A jelenlegi testületnek ez volt az utolsó soros ülése. A döntéseket azon elv szerint hozták ma meg, hogy biztosítsák a folyamatos munkavégzést, a város üzemeltetését. Ahol volt lehetőség, el is halasztottak döntéseket, amiket az új városvezetés tárgyal majd. Keszthely leköszönő polgármestere azt mondta, hogy az új városvezetőkkel folyamatosan kapcsolatban voltak, segítették a felkészülésüket, megadták az információkat az önkormányzat működéséről: „Úgy adjuk át az önkormányzatot, hogy az önkormányzatnak például hitele nincsen, nincs eladósodva a keszthelyi önkormányzat, sőt még némi tartaléka is van, anyagi helyzete rendezett. Szigorú gazdálkodásra volt eddig is szükség és lesz szükség a jövőben is. Az ezzel kapcsolatos új teendők már a következő testületre várnak.”

A polgármester összegezte, hogy az elmúlt két évben növekedtek a város turisztikai- és adóbevételei. Az volt a cél, hogy Keszthely turisztikai szerepét növeljék és az ország 10 legkedveltebb célpontja közé emeljék. A 320 ezerre nőtt vendégéjszaka számot a szállodaépítések és a városi rendezvények is nagyban segítették. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:35
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
09:40
Konyhashow
10:00
Híradó
10:15
10:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.