Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Sürgeti a város a Helikon park kivitelezőjét
2023. júl. 13. csütörtök | Keszthely
Sürgeti a város a Helikon park kivitelezőjét
A Helikon parkról, a tanuszodáról és a helyi építési szabályzatról is tárgyalt csütörtöki ülésén a keszthelyi képviselő-testület. 24 napirend került a grémium elé. A városvezetés sürgeti a kivitelezőt a Helikon parknál, e mellett plusz forrást is kell biztosítani a projekthez.

A Csik Ferenc Tanuszodával energetikai projektre pályázhat a város nettó 47 millió forint összeg erejéig. Ez egy új lehetőség, a szakminisztérium javasolta a pályázatot az itt sikeresen zajló úszóprogramokra és az eredményes üzemeltetésre való tekintettel. Olcsóbban és hatékonyabban lehet majd működtetni az uszodát. Erről tárgyalt sürgősséggel a testület.

Az Életfa Óvoda és Bölcsőde integrált intézmény vezetőjének Németh Ildikó Katalint választotta meg a testület. A megbízatás öt évre szól.A Helyi Építési Szabályzat módosításáról is döntöttek. Az állami főépítész határozata szerint garázst kellene biztosítani minden új lakáshoz.  

Manninger Jenő polgármester: „Mi kezdeményezzük ennek a módosítását. A tapasztalatok alapján ez megnehezíti a belváros felújítását, azt szeretnénk hogy a garázs ne legyen előírás majd a jövőben, hanem a garázs helyett elegendő legyen bizonyos feltételekkel a parkoló biztosítása. Ez a város több területén is érvényes lenne. Én azt gondolom, hogy a garázssorok sem feltétlenül esztétikusak és a mai megváltozott környezetben pedig rendkívül drágák. Megnehezíti egy-egy lakásépítést egy-egy garázsnak a kötelezőként való előírása, de parkolókat természetesen majd biztosítani kell.”

A Helikon parkkal kapcsolatban a polgármester elmondta, a kivitelező nem a megfelelő ütemben végzi a munkáját, ezért többször felszólította őt a városvezetés. Az akadályoztatása részben indokolt: az egykori aszfaltpálya alatti hulladékot megvizsgálva kiderült, hogy veszélyes hulladéknak minősül az ottani fekete és vörös salak. Ennek eltávolításához soron kívül biztosított összeget a testület. 

„Pályázunk az irányító hatóságnál, hogy ezt szintén uniós pénzből lehessen fedezni, ne a város költségvetéséből. Így is egy jelentős probléma. Ez néhány héttel késlelteti a munkákat, de azon vagyunk, hogy addig is a többi munkát végezzék a Helikon parkban. Nekünk érdekünk és mindent megteszünk, de sajnos a vállalkozón is múlik, hogy minél gyorsabban kéne dolgozni” - tette hozzá Manninger Jenő. 

Napirenden kívül a polgármester összegezte, hogy egy sikeres KeszthelyFesten van túl a város, amit az egyik országos televízió a Nyugat-Balaton eddigi legnagyobb fesztiváljának nevezett. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
| 2024. jan. 25. csütörtök 12:22 | Keszthely
Mozgalmas és eredményes turisztikai évet zárt Keszthely és idén is sok rendezvény lesz.
| 2023. nov. 30. csütörtök 18:01 | Keszthely
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
| 2023. ápr. 27. csütörtök 17:50 | Keszthely
Szót ejtettek az önkormányzati bérlakások vételárának megállapításáról is.
| 2023. ápr. 13. csütörtök 17:31 | Keszthely
A városatyák négy napirendi pontot tárgyaltak a csütörtöki rendkívüli ülésen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.