Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megalakult Keszthely új képviselő-testülete
2024. okt. 4. péntek | Keszthely
Megalakult Keszthely új képviselő-testülete
Megalakult Keszthely új képviselő-testülete. A Balatoni Múzeum aulájában állt fel az új grémium. Dr. Tóth Gergely polgármester mellett két alpolgármester, 11 önkormányzati képviselő és két tanácsnok dolgozik a városvezetésben. Az alakuló ülésen négy bizottságot alapítottak.

Keszthely Város Önkormányzatának polgármestere, képviselői, a város és a térség vezető személyei és számos érdeklődő jelent meg az alakuló ülésen. A napirendek elfogadása után Dr. Cseszár Zsuzsanna, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a június 9-én megtartott önkormányzati választás eredményét. A választópolgárok Dr. Tóth Gergelyt, a VÁRTAK jelöltjét választották meg polgármesternek, 7 kerületben a VÁRTAK, egyben pedig a Fidesz-KDNP jelöltje kapott bizalmat, kompenzációs listán 3 jelöltet delegálhatott a kormánypárt. 

Ezt követően a képviselők, majd Tóth Gergely polgármester tett esküt. A rendszerváltás óta ő lett Keszthely nyolcadik polgármestere. Köszöntőjében és programismertetőjében azt mondta, lehet a hatalmat jól gyakorolni, csak nehéz. Ők ezt megpróbálják a közjóért úgy megtenni, hogy Keszthely minden korosztályának élhető, turisztikailag vonzó város legyen. Hozzátette: mindezt úgy, hogy a lelkiismeretük ne szenvedjen kárt. 

„Én nem szeretném többet hallani ezt , hogy ki fideszes, ki nem fideszes, ki dk-s, ki mumo-s. Lehet hogy ezek fontosak és nem akarom elrelativizálni. De most van egy legitim testület, egyértelmű helyzet: a városért kell dolgoznunk és nem azt nézni, hogy ki, mit csinált, hanem valamilyen szinten összefogni ” - mondta dr. Tóth Gergely.   

Keszthely polgármestere hangsúlyozta, nem erőből, hanem konszenzussal, egyszerűen, a közjóért szeretnének kormányozni. Programjának fő törekvése, hogy Keszthely nyerje vissza régi fényét: „Van például egy nagyon szép örökségünk, hogy közel 9 milliárd forint fejlesztési pénzt allokált a kormány a Top Plusz programok keretében. Viszont ezeket ki kell pontosan találni, ez tizen-, huszon projektet fog jelenteni. Van, ami elindult, a strandátépítés több ütemben, parkoló bővítés, stb, amit egyáltalán megvizsgálunk, hogy ez jó-e. Az emberekkel szeretnénk erről beszélni és van ,ami még ötlet szintjén sincs meg. Minderre van másfél évünk, hogy beadjuk, ez nem olyan, hogy beülök a gép elé, aztán írok valamit éjszaka, hanem engedélyeztetni kell, stb. Ez egy olyan dolog, ami nekünk – ha anyagilag nézem, meg fejlődésileg – akkor a fő prioritásunk, hogy ezekből valami jó, konszenzusos dolgot csináljunk és nagyon számítunk képviselő úrra, hogy ki tudjunk alakítani egy olyan dolgot.”

A következő napirendként felülvizsgálták a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Több Fidesz-KDNP képviselő kifogással élt, hogy a korábbinál több alpolgármestert, bizottságot, jelentősen több bizottsági tagot és két tanácsnokot is jelöltek, ami jelentős többletkiadással jár. Reagálásában a polgármester azt mondta: több külső feladatot szerveztek át belsővé. Hiába van több bizottsági tag, sok az átfedés, és ha valaki tag több helyen, csak egyért kap javadalmazást.

Ezt követően meghatározták az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök és tagok javadalmazását. A frissen módosított SzMSz értelmében két alpolgármestert választhat a testület. Társadalmi megbízatású alpolgármesternek Kendeh-Kirchknopf Gusztávot, főállású alpolgármesternek Kovács Viktóriát javasolta a polgármester. Zárt ülésen 8 igennel, 3 nemmel és 1 tartózkodással szavazták meg a jelölteket, akik ezt követően esküt is tettek. 

A soron következő napirendben megállapították a polgármester és az alpolgármesterek illetményét, költségtérítését. A javadalmazások mértéke törvényileg meghatározott. 

Négy bizottsággal működik a következő ciklusban a képviselő-testület. A Pénzügyi és Ügyrendi bizottság megmaradt, ennek elnöke Manninger Jenő lett, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságot Szántó András elnökli, az Ifjúsági, Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság élére Rizsányi Zoltán került, az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság elnöke Klaczné Tar Ibolya lett.

A testület két tanácsnokot választott: Barna Dániel a gazdasági ügyek, Tóth Balázs pedig a térségfejlesztési ügyek felügyeletét látja el.

Megállapították a leköszönő polgármester és alpolgármester juttatását, mindketten háromhavi illetményüknek megfelelő végkielégítést kapnak. 

Az üléssel megkezdte ötéves munkáját Keszthely újonnan felállt képviselő-testülete. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. okt. 17. csütörtök 19:15 | Keszthely
Három napirendi pontot tárgyaltak.
| 2019. dec. 13. péntek 14:48 | Keszthely
Nagy Bálint sajtótájékoztatón számolt be a képviselő-testület idei utolsó soros üléséről.
| 2019. dec. 12. csütörtök 18:21 | Keszthely
Ez év utolsó képviselő-testületi ülését tartották csütörtökön.
| 2019. jún. 27. csütörtök 17:20 | Keszthely
Megtartotta soros ülését a keszthelyi képviselő.testület
| 2014. okt. 29. szerda 08:48 | Hévíz
Alakuló ülését tartotta hétfőn Héviz Város Önkormányzata Képviselő-testülete
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Göcsej Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
09:40
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:15
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Göcsej Filmfesztivál
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.