Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Rendkívüli ülést tartott a testület
2024. okt. 17. csütörtök | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a testület
Rendkívüli ülésen három napirendi pontot tárgyalt a keszthelyi képviselőtestület. Szó esett a Keszthelyi Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának korábban már megszavazott támogatásáról, a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Fejér György Városi Könyvtár különválasztásáról, valamint a Keszthelyi Televízió vezetőváltásáról.

Az előző testület szeptember 30-án szavazott arról, hogy 15 millió forintos támogatást folyósítanak a Keszthelyi Kórháznak. Még áprilisban döntöttek arról, hogy igény esetén 15 millió forinttal támogatják a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátását. Az intézmény vezetése szeptember végén jelezte, hogy igényt tartanak az önkormányzati támogatásra.  

A rendkívüli testületi ülésen elhangzott, hogy az új városvezetésnek kellett volna már átutalni ezt az összeget, azonban ezt még nem folyósították. Tárgyalást kezdeményeztek a kórház vezetőségével az összeg felhasználásáról, de több kérdésre nem kaptak választ. 

„Gyakorlatilag arra sem kaptunk választ, hogy november elsejétől az tud működni vagy nem. Hogyha átutaljuk ezt a támogatást, azt mire fordítják és arra sem kaptunk választ, hogy egyáltalán tudják-e a helyi vezetők, hogy két hét múlva lesz-e még szülészet-nőgyógyászat. Azt is meg kell mondanom, hogy az érsebészeti szakrendelés is szünetel tegnaptól és a gyerekosztály jövője is veszélybe került. Érsebészetre ezentúl Zalaegerszegre kell menni.” - mondta el Dr. Tóth Gergely polgármester.

A városvezetők hangsúlyozták, állami feladat a kórház fenntartása, azonban közös érdek, hogy Keszthelyen megmaradjon az egészségügyi intézmény. Ezért egyeztetésre hívják Pintér Sándor belügyminisztert, az egészségügyi államtitkárt, az Országos Kórházi Főigazgatót és a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház vezetőjét.  A testület 8 igen és 2 nem szavazattal fogadta el a napirend szerinti határozatot. amelyben szerepel, hogy felkérték Tóth Balázs tanácsnokot, hogy járjon el az ügyben. 

„A környékbeli polgármesterekkel megbeszélést folytattam, hogy új szolgálati lakás programot tudjunk indítani. Pozitív benyomásaink voltak és ezt el tudjuk indítani, hogy ide, a Nyugat-Balatonra tudjunk csábítani szakorvosokat. És itt össze fog fogni most már jelenleg 4 település és bízunk benne, hogy erre a kistérségre, vagy erre a 84 településre kibővítve egy olyan pozitív képet tudunk mutatni az orvosoknak, hogy érdemes idejönni.”

A testület tárgyalta azt a szándéknyilatkozatot, hogy ismét két különálló intézményként működjön a Goldmark Károly Művelődési Központ, valamint a Fejér György Városi Könyvtár jövő év március 1-től. A polgármester arról tájékoztatott, hogy az intézményvezetők is támogatják a különválást. A kérdésre, hogy miért most kell ezt a témát tárgyalni azt válaszolta, hogy a bürokrácia miatt 5-6 hónap az átfutási ideje az ügynek. A grémium 8 igen és 2 tartózkodás mellett fogadta el határozatot.

A városvezetés október 31-vel megszünteti a Keszthelyi Televízió vezetőjének munkaviszonyát. A személyi változásokról zárt ülésen tárgyaltak. Dr. Tóth Gergely az esemény után a sajtónak adott tájékoztatást. 

„A Keszthelyi Televíziónál új pályázatot írunk ki a vezetésre. Erre azért volt elsősorban szükség, mert meg szeretnénk újítani az egész TV-nek a koncepcióját. Ami azt jelentené, hogy valószínű el fogunk mozdulni a közösségi média felé, lehetséges, hogy az újságot átszervezzük stb. De ezt nem mi szeretnénk megtenni, hanem egy új ügyvezetőnek szeretnénk, hogyha meg tudnánk hallgatni az ötleteit. És ezt úgy fogjuk megtenni, hogy kiírunk egy pályázatot. Addig megbíztuk Németh Sándort ügyvezetőnek, de ez egy átmeneti állapot, legkésőbb jövő év márciusáig szeretnénk egy nagyobb merítésből választani.”

A testületi ülésen tett esküt két külsős bizottsági tag, Dr. Máté Szilvia, valamint Bedő Beáta, akik korábban nem tudtak részt venni az alakuló ülésen. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. okt. 4. péntek 19:15 | Keszthely
Dr. Tóth Gergely polgármester mellett két alpolgármester, 11 önkormányzati képviselő és két tanácsnok dolgozik a városvezetésben
| 2019. dec. 13. péntek 14:48 | Keszthely
Nagy Bálint sajtótájékoztatón számolt be a képviselő-testület idei utolsó soros üléséről.
| 2019. dec. 12. csütörtök 18:21 | Keszthely
Ez év utolsó képviselő-testületi ülését tartották csütörtökön.
| 2019. jún. 27. csütörtök 17:20 | Keszthely
Megtartotta soros ülését a keszthelyi képviselő.testület
06:00
Szignatúra
06:30
Hittel,lélekkel
06:40
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:15
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Göcsej Filmfesztivál
09:00
09:30
Hittel,lélekkel
09:40
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.