Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Közlekedésbiztonság mindenek felett
2022. nov. 9. szerda | Keszthely
Közlekedésbiztonság mindenek felett
A jelen gyermeke a jövő közlekedője – ez a mottója a HUMDA Road Safety programnak. Az interaktív KRESZ pálya most Keszthelyre is megérkezett, egy hétig vendégeskedik a városban. Az óvodás és alsó tagozatos iskolás gyerekek elméleti, majd gyakorlati ismereteket szerezhetnek a biztonságos közlekedésről.

Játékosan tanulták az elméleti ismereteket a gyerekek. Az irányokat többször is, alaposan begyakorolták, hiszen ez alapvető a közlekedésben. Ezután láthatósági mellényben és bukósisakban biciklire vagy rollerre szállhattak és kipróbálhatták a KRESZ pályát. Az Egry iskola alsó tagozatosai rendszeresen kerékpároznak a forgalomban, a program azonban nagy sikert aratott a gyerekek körében.   

„Nagyon jól éreztem magam, és szerintem egy hasznos program volt. A karjelzések, a táblák, hogy mit mutatnak, és, hogy merre kell nézni, amikor kikanyarodunk. Rengeteg mindent tanultam a KRESZ-ről. Szerintem nagyon érdekes, és úgy gondolom, hogy már bátrabban közlekedek a mindennapi életben.” - mondta Hevér Levente, az Egry József Általános Iskola és AMI tanulója.

Az edukációs projektet 2021 szeptemberében indította el a HUMDA. Azóta több mint 80 ezer gyerek vett részt az oktatáson. A projekt hiánypótló, hiszen egyelőre iskolai keretek között hivatalosan nincs lehetőség KRESZ szabályokat tanulni.Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, a HUMDA elkötelezett az Európai Unió célja mellett, hogy 2050-re nullára csökkenjen a halottak száma az utakon.

„A célja a hazai közlekedéskultúra és közlekedésbiztonság fejlesztése pontosan annak érdekében, hogy az Európai Unió által is megfogalmazott célokat, miszerint 2030-ra felére csökkenjen a közúti balesetben elhunytak száma, 2050-re pedig ez nullára redukálódjon. Mi ezen célok elérése érdekében az alsó tagozatos diákokat és óvodásokat választottuk, mert azt látjuk, hogy a jelen gyermeke a jövő közlekedője. Ha ezek a készségek vagy ez a tudás már náluk készségként épül be a mindennapjaikba, akkor ezeket a célokat meg fogjuk tudni valósítani.” - tájékoztatott Lázár László, a HUMDA Zrt. kommunikációs igazgatója.

Keszthely a 31. állomása a Road Safety programnak. A városban jelentős a kerékpáros forgalom, és egyre több roller is közlekedik már az utakon. Az iskolák részvételét a tankerület szervezte meg, a projektet pedig az önkormányzat hívta el Keszthelyre. A városban egyébként viszonylag kevés a súlyos baleset, de fontos a közlekedési kultúra fejlesztése.     

„Látható, hogy a gyerekek nagyon élvezik. Tulajdonképpen kapnak egy kis elméleti felkészítést, és utána gyakorlatban is használhatják a rollereket, játékokat, és a szabályok betartását gyakorolják, illetve a közlekedési kultúrát fejlesztik. Ez ebben a városban is fontos, bár azt el lehet mondani, hogy általában Keszthelyen a közbiztonság mellett a közlekedési biztonság is relatíve jó.” - emelte ki Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

A Road Safety pálya péntekig vendégeskedik a keszthelyi Fő téren. Délelőtt szervezett csoportok használhatják, de délután 2-től 4 óráig korosztálytól függetlenül bárki kipróbálhatja. A belépés ingyenes.  

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. nov. 11. péntek 14:50 | Keszthely
A HUMDA közlekedésbiztonsági projektje népszerű volt Keszthelyen, 3000 gyerek vett részt rajta.
| 2023. aug. 17. csütörtök 18:00 | Keszthely
Keszthelyre érkezett a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. vízbiztonsági projektje.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2020. dec. 15. kedd 14:01 | Nagykapornak
Az ittas vezetők kiszűrésére és a jármű megfelelő műszaki állapotára fókuszáltak.
| 2019. aug. 14. szerda 17:21 | Keszthely
2020 tavaszán kezdődhetnek el a körforgalom építési munkálatai, a projekt jelenleg tervezés alatt áll.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.