Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Közlekedik a család
2024. jún. 12. szerda | Keszthely
Közlekedik a család
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen. Szombaton három helyszínen versengtek a családok. Vezetéstechnikai és kerékpáros ügyességi pályán is bizonyítani kellett, de volt KRESZ teszt és az indulók elsősegélynyújtási felkészültségét is próbára tették a szervezők.

A rutinosabb vezetőket is próbára tették a feladatok. A bóják között kellett meghatározott manővereket végrehajtani. Rendőrök figyelték és bírálták a sofőröket a vezetéstechnikai pályán. 

Bicsák Lilla versenyző: „Most már évek óta részt veszünk a versenyen. Fontosnak tartom, hogy már kisgyermekkorban megtanuljuk a közlekedés szabályait, mert sajnos eléggé nagy a forgalom, és akár biciklin, vagy majd később motoron, vagy autóval közlekedik a gyermekem, szeretném biztonságban tudni."

A rendőrök hangsúlyozzák: a közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága tizenharmadik alkalommal hirdette meg a versenyt azzal a céllal, hogy mindenki épségben hazaérjen. 

„Évek óta hasonló tematika szerint folytatjuk ezeket a versenyeket. Családoknak kell nevezni, akiknek van magyarországi lakóhelyük, illetve egy főnek rendelkeznie kell „B" kategóriás vezetői engedéllyel. Ez ugye fontos, hiszen a verseny során KRESZ tesztet kell kitölteni. Van egy autós vezetéstechnikai pálya, kerékpáros ügyességi pálya, illetve elsősegélynyújtási ismeretekről is számot adnak a versenyzők" - nyilatkozta Anti András, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. 

Amíg a felnőttek a volán mögött bizonyítottak, addig a gyerekek kerékpáros ügyességi feladatot kaptak. A megmérettetés nagyon népszerű. 2023-ban több száz család vett részt a vármegyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért.

A következő állomáson a versenyzők elsősegélynyújtásból vizsgáztak. Az egyik fiatal fogócskázás közben koponyaalapi sérülést szenvedett, társának pedig a karja törött el – ezt imitálták az önkéntesek.  Az egyik sebesült Balogh András volt, aki két éve segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját. 

„Úgy kell engem ellátni, hogy fogunk kettő géztekercset, vagy igazából mullpólyát, azzal kitámasztjuk a csontot és azt átkötjük egész szorosan. Az kitámasztja a csontot, akkor nem fog az további semmi kárt tenni, meg nem fog mozogni. Kihúzni és megnyomni a csontot, azt nem szabad semmiképpen."

A „Közlekedik a család” vetélkedő fődíja egy személygépkocsi. Zala vármegyét Hoffer Adrienn és családja képviselheti az országos döntőn. A zalai sikerükkel egy kerékpárt nyertek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

forrás: Zalaegerszegi TV 

| 2024. szep. 13. péntek 19:15 |
Fokozottan figyeljünk az utakon, gyakrabban jelenhetnek meg a szarvasok!
| 2024. szep. 11. szerda 19:15 |
Hamarabb végeztek a munkával.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Balatongyörök
Egyre több vasparipás jelenik meg az utakon.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely önkormányzata és a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából létesült okoszebra a Tapolcai úton.
| 2023. dec. 4. hétfő 15:51 | Türje
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.