Készül a karamell a balatongyöröki kávéházban. Ehhez adják hozzá a felkockázott zöldalmát a cukrászok. Amint megpárolódott a gyümölcs, hozzáöntik a fűszeres pekándióhoz. Ehhez szegfűborsot, fahéjat, gyömbért és szerecsendiót használtak. A tölteléket fóliába töltik, elegyengetik és lehűtik. A kimért tésztát az előre meghatározott nagyságúra nyújtják ki. Erre kerül rá a töltelék. A precíz feltekerést követően lekenik, majd pihentetik a tésztát. A cukrászda már harmadszor indult el Az év bejglije megmérettetésen. A zsűri három kategóriában kóstolta a süteményeket, 50 bejgli közül választották ki a legjobbakat.
„A vendégek részéről pozitív a fogadtatása, nagyon szeretik ezt az ízkombinációt. Az ország több pontjáról is érkeznek hozzánk, hogy megkóstolják az eredeti díjnyertes bejglit.” - mondta el Vadócz Jenő cukrászmester.
A balatongyörökiek az ínyenc kategória aranyérme mellett a legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíjat is megkapták. Az egykori cukrászda-tulajdonos az orosz hadifogságból visszatérve építette újjá a lebombázott üzletét. Tevékenysége a mai napig példaértékű a cukrászoknak, ezért tartják fontosnak Balatongyörökön, hogy ők kaphatták meg a díjat.
„Mi ugyanebben a szellemben élünk, ugyanebben a szellemben dolgozunk. Vannak sikerek, vannak olyanok, amiket az embernek nem ismerjük el, de mindig újrakezdjük. És ezt szeretnénk mi a fiatalokba is beplántálni, a cukrászainkba is, hogy alázattal, szerénységgel, hatalmas türelemmel és tudassál, szorgalommal mindent újra lehet kezdeni és lehet sikereket elérni.” - fogalmazott Kiss László Tibor tulajdonos.
Folyamatosan készítik a kézműves édességeket. A bejgli mellett Az év szaloncukra megmérettetésen is sikeresen szerepelt a cukrászda. A Frizzy mogyorós-robbanócukorkás szaloncukruk ezüstérmes lett. A legjobb karamellás szaloncukor kategóriát is megnyerték Karamell gold finomságukkal.
Lendvai Bianka - Keszthelyi TV