Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Július első hétvégéjén lesz a KeszthelyFest
2024. feb. 16. péntek | Keszthely
Július első hétvégéjén lesz a KeszthelyFest
Idén is nagyszabású rendezvényként szervezik meg a KeszthelyFest-et. Erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő polgármester. A Fő tér július első hétvégéjén telik meg élettel, több koncert és kitelepülő lesz. Minden korosztályra gondoltak a szervezők, a zenés előadásokon túl kultúr- és gasztroudvart is terveznek.

2023-ban új alapokra helyezték a KeszthelyFest-et, több helyszínen zajlottak az események. Koncertek, irodalmi előadások, képzőművészeti kiállítások és gasztrobemutatók is tarkították a kínálatot. Több mint 10.000-ren érkeztek a városba a nagyszabású rendezvénysorozatra.

Idén háromnapos rendezvényre készül a város, erről Manninger Jenő polgármester számolt be sajtótájékoztatón. Elhangzott, a tavalyi fesztivál sikerét mutatja, hogy már több szállásadó is jelezte, hogy a 2024-es rendezvény idejére foglaltak szobát az érdeklődők. A szervezők továbbra is nagy hangsúlyt helyeznek a különböző generációkat megszólító, összművészeti jellegre.

„Tavaly nagyon sokan voltak a KeszthelyFesten és sikerült egy minden eddiginél nagyobb fesztivált szervezni. És most is ezt akarjuk. annyi a különbség, hogy visszatérünk a háromnaposhoz, mert most az Európa Kulturális Főváros támogatása nem áll rendelkezésünkre, ugye annak már vége van. Ezért háromnapos lesz, de három napon keresztül legalább egy olyan fesztivált szeretnénk, mint tavaly volt és sőt, még inkább a fiataloknak szólót és még nagyobb látvánnyal.”

Július 5-én T. Danny koncertjével kezdődik a fesztivál. Aznap fellép még KKevin, Jauri, Pumped Gabó és Miskovits Marci. Szombaton az Ocho Macho nagykoncertjére várják az érdeklődőket, de színpadra lép Azorka, Zoller Zsolt és a Kacaj együttes is. A KeszthelyFest partnere és fő támogatója a Viviera Beach. Külsős helyszínként a Balaton-parton szombaton belépőjegyes programmal várják a bulizni vágyókat Majka és a Coronita Allstars fellépésére. Vasárnap a Fő téren Neoton Família és Bikini nagykoncert lesz, majd Szatmári és Szakos Andi, valamint Náksi is itt lesznek.

„A költségvetésből biztosítva van a fedezet, de pályázunk is. Egyrészt a Visit Balaton 365 Kft-hez, ami egy turisztikai ügynökség Kft-je, amelynél lehet ilyen programokra pályázni. Másrészt pályázunk a Balatoni Fejlesztési Tanácshoz is. Nyilvánvaló azért mind könnyebbséget jelentenek majd a költségvetés számára. De alapvetően megterveztük és ami a lényeg, azért is jelentettük be most, hogy most már célegyenesbe kerültünk, mert a legnagyobb nevekkel a szerződések megvannak.” - emelte ki a polgármester.

A fesztivál összművészeti jellegét megtartva most is lesz család-, valamint kulturális udvar az Amazonnál és a Pethő-Háznál. A gasztronómia területén is tovább bővül a kínálat. A programsorozat bővítéséhez jelenleg is zajlanak egyeztetések a Helikon Kastélymúzeummal a kastélykerti programok kapcsán – tette hozzá Manninger Jenő.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. jún. 26. szerda 19:15 | Keszthely
Több helyszínen lesznek a programok.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2023. júl. 14. péntek 09:21 | Keszthely
Óriási érdeklődés övezte a 4 napon át tartó összművészeti fesztivált.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.