Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Újra felpezsdül a sétálóutca
2024. jún. 6. csütörtök | Keszthely
Újra felpezsdül a sétálóutca
Újraélesztik a Street Festivált. A keszthelyi képviselő-testület hárommillió forinttal támogatja a keszthelyi sétálóutcai nyári rendezvénysorozatot. Június végétől egészen augusztus végéig hetente lesznek könnyed zenei produkciók a sétálóutca és a Fejér György utca találkozásánál.

2016-ban indult útjára a keszthelyi Street Festivál. A helyi civilek ötlete nyomán megszervezett program célja az volt, hogy felpezsdítse a sétálóutca életét. Olyan országosan ismert zenészek léptek fel, mint Torres Dani, Szabó Leslie, vagy Roy és Ádám, de helyi muzsikusok is szórakoztatták a nagyérdeműt. Több éves kihagyás után most újraélesztik a rendezvényt. 

Manninger Jenő polgármester: „A célunk az, hogy a belvárosi vendéglátást támogassuk ezzel. Ez azt jelenti, hogy heti két-három alkalommal amatőr és profi zenészek egymást váltva fognak a színpadon fellépni június végétől augusztus végéig. Azt gondolom, hogy ezzel biztosítjuk, hogy lesz élet a sétálóutcán és az ottani vendéglátás is jobb lesz és ez az egész városnak a hasznára válik.”

Vozár Péterné, a kerület önkormányzati képviselője arról számolt be, azzal keresték meg, hogy szervezzék meg újra a programot. Hárommillió forintot szavaztak meg a rendezvényre. A döntést gyorsan hozták meg a képviselők, hogy elindulhassanak a programok. A Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi az eseményt, a fellépők és időpontok lekötése folyamatban van. 

„Itt nem dübörgő zenére kell gondolni, hanem kellemes, sétáló, lágy programokra, amelyek becsalogathatják a turistákat és az ide látogatókat, itt lakókat és esti szórakozást nyújtanak. A vállalkozók ígérték azt is, hogy saját maguk próbálnak akár night shoppingot szervezni, vagy további programokat, ezek szervezése még folyamatban van” - nyilatkota Keszthely alpolgármestere. 

Manninger Jenő polgármester beszámolt arról is, hogy folyamatban van a KeszthelyFest szervezése. Már több mint 130 kitelepülő jelezte részvételi szándékát. A sétálóutcán végig lesznek standok, köztük borházak is, egészen az Amazon Házig.  Keszthely és a térség legnagyobb nyári programját július 5. és 7. között rendezik meg. A szervezők azt ígérik, hogy idén, minden eddigit felülmúló látványelemekkel, lebilincselő programokkal és zseniális előadókkal várják a vendégeket. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. júl. 2. kedd 19:02 | Keszthely
Augusztus 23-ig utcazenei élményben lehet része a Keszthelyre látogatóknak.
| 2017. júl. 6. csütörtök 15:26 | Keszthely
Második alkalommal szervezték meg a Street Festivalt a belvárosban.
| 2016. júl. 20. szerda 18:08 | Keszthely
A Dalból ismert Petruska szórakoztatta a nagyérdeműt a Street Festiválon.
| 2023. már. 29. szerda 17:30 | Keszthely
Zajlik a Zöld Város projekt keretében a Sétáló utca szépítése.
| 2022. júl. 4. hétfő 15:03 | Keszthely
A belvárosi borfesztiválon az ország több pontjáról érkeztek pincészetek.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.