Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Életmód - Gasztronómia / Mestervizsgáztak a szakácsok
2025. nov. 21. péntek | Hévíz
Mestervizsgáztak a szakácsok
11 szakács mestervizsgázott Hévízen. A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzésén idén megújult programban vehettek részt az érdeklődők. A felkészülést májusban kezdték el, az elméleti, gyakorlati és szóbeli vizsgák a Hotel Európa Fitben zajlottak

Az utolsó simítások zajlanak a finger-food mestermunkák bemutatása előtt. Nagyfokú türelem, aprólékos munka, precizitás. Ezekre volt szükség a gyakorlati projektfeladatok elkészítésénél is. A kreációkat saját fantáziavilág alapján álmodták meg a szakemberek, a nyersanyagokat is ők határozhatták meg. Szárnyasok, halak, sertés, zöldségek, gyümölcsök, sajtok felhasználásával kerültek a tálalókra az ínyenc falatkák. 

A bemutatóasztalokon zöldspárgás, pisztáciakérges szűztekercs, kacsamáj bon-bon céklazselével vagy éppen sütőtök linzer alma chutney-val is szerepeltek. A legváltozatosabb tálalásokkal találkozhatott a vizsgabizottság. Kovács Richárd Nagykanizsáról jelentkezett a képzésre. Koktél caprese-t, vegán taco-t, házi barbeque-s sertést és spenótos lazactekercset készített. 

„Nekem két vállalkozásom van, mellette két kisgyermeket nevelünk, így elég nehéz volt időt szakítani a felkészülésre. De mivel elég régóta ebben dolgozom, úgy érzem, hogy a gyakorlat az elég könnyen ment. Az elméletre igyekeztem hajnalban vagy késő este felkészülni.”

A mestervizsgákon számos kritériumnak kell megfelelni. A képzésen a jelöltek magas szinten sajátíthatják el a modern konyhatechnológiákat, ételkészítési technikákat, valamint az élelmiszerbiztonsági szabályokat is. 

„Hogyan készítik el a terméket, a termék nagysága, íz. Nagyon komplex kritériumok vannak. Tehát egyforma legyen a nagysága, ne legyen az, hogy az egyik ekkora, a másik jóval kisebb. Úgyhogy lehet rajta gondolkodni hogy csinálják, de nagyon szép munkák születtek.” - sorolta Mezei Zoltán a vizsgabizottság elnöke.

Első alkalommal vizsgázhattak és mutathatták be az elkészült finomságokat professzionális és nem tankonyhai keretek között. A Hotel Európa Fit örömmel biztosította a lehetőséget ehhez. 

„Mindenképpen ki szeretném emelni Gumhert András séf úrnak itt a jelentőségét, aki összehozta ezt a lehetőséget. Az, hogy mi a  helyszínt biztosítjuk, persze kellett hozzá az a szakmai háttér, az a szolgáltatási háttér, amit mi biztosítunk, de azt gondolom, hogy Andrással egy igazi csapattal tudtuk ezt most itt megvalósítani.” - fogalmazott Gyutai-Szalay Nikoletta a hotel vezérigazgatója.

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa a szakembereknek a szakmai fejlődést, az előmenetel lehetőségét, a gazdasági, pénzügyi, jogi és irányítási ismeretek megszerzését. Ezek egy vállalkozás működtetéséhez szükséges ismeretek. 

„Sokat kell felkészülniük. Ugye nemcsak szakmai elmélet és gyakorlat, hanem egyéb vállalkozásvezetési, pedagógiai ismereteket is elsajátítanak a képzés során. Sőt az idei évben egy 30 órát egy új pilot program keretében e-learning tananyag formájában otthon volt lehetőségük felkészülni. Ezzel is segítenénk azt, hogy minél több vállalkozó szellemű szakember jelentkezzen a mesterképzésre.” - emelte ki Bangó-Rodek Viktória a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara stratégiai koordinátora.

A mesterlevél egyben a szakmai megbecsülés, a bizalom és a minőség garanciája. A képzést teljesítők december 2-án az iparkamara által szervezett ünnepélyen vehetik át mesterleveleiket. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2025. máj. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaorintációs napot és szakmai konferenciát tartottak.
| 2024. okt. 22. kedd 19:15 | Keszthely
Sminkversenyt hirdetett a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2023. okt. 5. csütörtök 15:29 | Keszthely
Az építőipari ágazattal ismerkedtek a pályaválasztás előtt álló diákok.
| 2025. nov. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Magyarország legkedveltebb közétkeztetésben dolgozó szakembereit keresik.
| 2025. júl. 16. szerda 19:15 | Keszthely
Több szakképzési intézmény, szervezet és cég segíti őket, hogy jól szerepeljenek szeptemberben Dániában.
 
 
21:00
Kvantum
21:33
Savaria Filmfesztivál
21:38
Göcsej Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
Balasport 2025
23:15
Savaria Filmfesztivál
23:55
Savaria Filmfesztivál
Balatoni Krónika Archívum
 
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.