Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sminkeken a Helikoni múzsák és Balatoni nyár
2024. okt. 22. kedd | Keszthely
Sminkeken a Helikoni múzsák és Balatoni nyár
Helikon Szépe címmel hirdetett sminkversenyt a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az országos megmérettetésre felnőtt kozmetikus, valamint tanuló kategóriákban várták a jelentkezőket. A programot az I. Szépségipari Konferencia mellett szervezték meg Keszthelyen. A verseny lebonyolításában a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Technikuma, mint szakmai partner működött közre.

A felnőtt kategóriába három szakember jelentkezett. Témájuk címe „Múzsák a Helikonról” volt. 60 perc állt a rendelkezésükre, hogy egy alkalmi sminket készítsenek el a szépség jegyében. Az már csak rajtuk állt, hogy modern vagy klasszikus vonalat álmodtak meg. A fő szempont az volt, hogy a modell vonzó, gyönyörű legyen. Használhattak díszítő elemeket is. A zsűri elmondása szerint nehéz volt dönteni, hiszen mindegyik szakember szépen dolgozott. 

„A szimmetria után, ami nagyon fontos a tisztaság, a precizitás és az, hogy a megfelelő témához illjen a smink.” - mondta el Hegyi Eszter zsűri.

A tanuló kategóriában a maximális 30 fő mérhette össze tudását. Keszthelyről, Nagykanizsáról, Kaposvárról, Sopronból, Budapestről és Balassagyarmatról érkeztek versenyzők. Nekik egy fiatalos, bulizós fesztivál sminket kellett készíteniük Balatoni nyár témában. A nevezők saját modellel és felszereléssel dolgozhattak, így minden adott volt a sikerhez. 

„Már több versenyen is indultam. Ugye én itt tanulok a keszthelyi Asbóth iskolában és annyira örültem, hogy itt a környéken is van lehetőség, nem csak távolabbi helyszíneken versenyzésre. A téma is szuper, úgyhogy így jött.” - osztotta meg Liszkai Adél Zsófia.

A sminkversenyt első alkalommal szervezte meg a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Céljuk az volt, hogy teret adjanak a szakembereknek és a szakmában tanulóknak, hogy tehetségüket bemutathassák. Ezek a megmérettetések mindig sokat adnak a versenyzőknek, népszerűek is. A kamara távlati célja, hogy a következő években is megrendezhesse ezt a programot. 

„Maga a versennyel párhuzamosan zajlik egy szépségipari konferencia is, ahol szintén számos szakember vesz részt. És azért is vontuk össze a kettőt, hogy akár ezeknek a szakembereknek is megmutassuk, hogy a tanulók milyen ügyesek, meg egy kicsit invitáljuk esetleg őket majd a jövő évi felnőtt megmérettetésre.”

Kategóriánként a legjobb hármat díjazták, a diákoknál két különdíjast is hirdettek. A tét nem volt kicsi, hiszen az első helyezettek egy 40 ezer forintos ajándékutalvánnyal gazdagodtak, melyet kozmetikai szerekre válthatnak be. A második és harmadik helyezett 10 ezer forintos utalványt kapott. A felnőttek győztese Loch-Temleitner Tímea lett. A tanulóknál a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Technikum versenyzője, Hajdu Mirella állhatott a dobogó legfelső fokára. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2017. már. 7. kedd 13:32 | Keszthely
Sminkről, divatról és egészséges életmódról is szó volt szombat délután a Nők hete programján.
| 2014. feb. 10. hétfő 15:29 | Keszthely
Rekordszámú kiállítóval rendezték meg a VI. Esküvő kiállítást a Balaton Színházban.
| 2024. okt. 22. kedd 19:15 | Keszthely
9 korcsoportban mérhették össze tudásukat a résztvevők.
| 2024. szep. 26. csütörtök 19:15 | Keszthely
A helyi és a környékbeli felsősöket várták a megmérettetésre.
| 2024. szep. 25. szerda 19:15 | Keszthely
A szervező Keszthelyi Túravitorlás Club célja, hogy minél több rangos versennyel irányítsa a figyelmet a nyugati medencére.
00:00
Képújság
06:00
Hargita TV
06:21
06:23
Kukkantó
06:46
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2024
08:15
Diagnózis
08:54
Savaria Filmfesztivál
09:00
Hargita TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.