Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Együtt dobbant a szív
2025. máj. 27. kedd | Keszthely
Együtt dobbant a szív
A nemzeti összetartozást ünnepelték a Vadaskertnél. A vendéglőben a tavalyi siker után idén is kulturális és gasztronómiai programokkal várták a vendégeket. A szombati ünnepségen kopjafát is avattak.

A közös gondolat és akarat jelképe az a kopjafa, amit a vendéglőnél avattak. A Nemzeti összetartozás napján a keszthelyi és gyergyószentmiklósi szervezők együtt leplezték le, majd Székelyföldről hozott földdel szentesítették az összetartozást. 

„Nagy lelki feltöltődés számunkra is, hogy vannak emberek 1000 kilométerre tőlünk, akik ránk gondolnak és valóban együtt gondolkodunk és együtt tervezünk és együtt is cselekszünk” - mondta Mezei János, az esemény egyik szerevzője, Gyergyószentmiklós egykori polgármestere. 

Az Együtt dobban a szív elnevezésű program tavaly indult útjára. Keszthelyről Zsiga Zsolt étteremtulajdonos és Katonáné Rosta Hedvig, Gyergyószentmiklósról pedig Mezei János volt polgármester volt a mozgatórugója.  

„Arra gondoltunk, hogy megrendezzük velük együtt ezt az ünnepséget itt, ezt a megemlékezést, méghozzá úgy, hogy nem búslakodunk, hanem örülünk és vigadunk egymással” - nyilatkozta televíziónknak Zsiga Zsolt szervező, a Vadaskert Vendéglő tulajdonosa.  

Játékos, interaktív, verses produkciót mutattak be a gyenesdiási iskolások. A nagyközség volt az idei program meghívott települése. 

Góth Imre alpolgármester: „Gyenesdiás számára megtiszteltetés és a művészeti csoportjainak is megtiszteltetés, ha valamilyen rendezvényre meghívást kapnak, kapunk. Különösen olyankor, amikor a nemzeti összetartozásra emlékezünk, mint itt, a mai napon is.”

Nem csak a lelket, hanem a testet is táplálták. Radóci csorbaleves, erdélyi tokány puliszkával, miccs, kapros-ordás palacsinta – ezekkel az ételekkel készültek az erdélyi szakácsok. Tavaly örmény ízeket hoztak, ezúttal az erdélyi román konyhát mutatták be.  

„Az erdélyi román konyhának az a jellegzetessége, hogy savanykás az ízvilága. A levesek például csorba típusúak. Határozottan olyan ízvilágot kölcsönöznek a fűszerekkel, amikkel ízesítik, hogy közkedveltté válik és megmaradt az erdélyi magyar konyhában is” - tudtuk meg Biro-Boér Attila főszakácstól, a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend lovagjától. 

A családi programokkal és gasztronómiai élményekkel tarkított programról mindenki úgy nyilatkozott, hogy hatalmas feltöltődést jelentett. Az erdélyi vendégek azt mondták, olyan volt, mintha hazajöttek volna. Kiemelték, most először léphették át úgy a határt, hogy nem kellett igazolványt bemutatni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. júl. 23. csütörtök 16:05 | Gyenesdiás
A Nemzeti Összetartozás szimbólumaként egy óriás faszobor készült el Gyenesdiáson.
| 2019. jún. 5. szerda 13:29 | Keszthely
Az elmúlt ezer év legaljasabb politikai ténykedései vezettek a trianoni diktátumig.
| 2024. már. 20. szerda 19:15 | Keszthely
Közös szakmai napot tartott a marosvásárhelyi Transilvania Kereskedelmi Kollégium és a keszthelyi Közgáz.
| 2018. okt. 29. hétfő 17:27 | Balatongyörök
Egy magánkezdeményezés révén már ötödik alkalommal gyűltek össze a Becehegy kapujánál.
| 2017. ápr. 3. hétfő 14:06 | Keszthely
A légi régészet rejtelmeibe nyújt betekintést a Balatoni Múzeum legújabb tárlata.
XI. Évfolyam 10. Szám
Megjelenés: 2025. május 30.
07:30
Göcsej Filmfesztivál
07:46
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
10:30
Göcsej Filmfesztivál
10:46
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
17:50
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
A Keszthelyi Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.