Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Véget ért a SétálóUtca Zene programsorozat
2024. szep. 3. kedd | Keszthely
Véget ért a SétálóUtca Zene programsorozat
TG, Pasco és Szathmáry Ádám koncertjével zárult a SétálóUtca Zene programsorozat. A Goldmark Károly Művelődési Központ eseményének keretében keszthelyi és a városhoz kötődő zenészek szórakoztatták a közönséget július és augusztus hónapokban. A program az egykori Street Festival szellemi örökségét viszi tovább.

Szabó Attila „Pasco” festményeit számos helyen láthatta már a közönség, de emellett az alkotó zeneművészetét is élvezhették már a keszthelyiek. Ezúttal a SétálóUtca Zene programsorozat utolsó estéjén játszott az érdeklődőknek. Pasco azt mondja, ez az esemény kiváló alkalom arra, hogy a közönség eltávolodjon a mainstreem zenei élményektől, és hangulatos, valóban minőségi muzsikát hallgasson maguktól az alkotóktól. A zenészek saját dallamokat hoztak, ugyanakkor feldolgozások is terítékre kerültek.       

„Az élő zenére azért van szükség, mert azt emberek csinálják, és az ember lelkéből közvetlenül fakad. A fizikai tudás az körülbelül a felét kiteszi, de az, hogy a lélek asja ki aztán végül is a zenének a sava-borsát, ezen azt hiszem, hogy nem lehet vitatkozni. Pláne akkor nem, ha valaki végighallgat egy élő koncertet.” - mondta Szabó Attila "Pasco".

A programsorozatot a Goldmark Károly Művelődési Központ és a KEKSZ – a Keszthelyi Kultúr Szövet néven működő, helyi művészeket tömörítő csapat szervezte. Az első koncertek a KeszthelyFest hetében valósultak meg, ezzel is segítve a ráhangolódást a város legnagyobb fesztiváljára. A zenés estékre sokan ellátogattak, voltak olyan előadások, ahol táncra is perdült a közönség. A szervezők úgy fogalmaztak, a nyári kánikula ellenére is nagy érdeklődésre tartott számot az esemény.       

„Igyekeztünk úgy összeállítani a fellépők sorát és az egész programsorozatot, hogy egyrészt ne csak egy zenei műfaj képviseltesse magét, hanem azért legyen jelen a lightosabb, bluesos, jazzes, akár kicsit rockos műfaj is. Volt olyan esténk, amikor nem csak énekesek kíséretében léptek fel, hanem csak zenészek voltak. Külön odafigyeltünk arra, hogy a fiatal tehetségek is bemutatkozhassanak.” - tájékoztatott Stadler Tímea Kinga, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

A SétálóUtca Zene programsorozaton a Vajda János Gimnázium diákjai és a Festetics György Zeneiskola növendékei is felléphettek. A tervek szerint a következő nyári szezonban is megszervezik a nagysikerű programot.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2022. aug. 29. hétfő 18:21 | Keszthely
Ötvenöt verklis, negyven verklivel muzsikált a Keszthelyi Verkli Fesztiválon.
| 2020. aug. 10. hétfő 18:34 | Keszthely
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
| 2017. júl. 6. csütörtök 15:26 | Keszthely
Második alkalommal szervezték meg a Street Festivalt a belvárosban.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
07:23
Savaria Filmfesztivál
07:31
Egy csipetnyi szó
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
10:23
Savaria Filmfesztivál
10:31
Egy csipetnyi szó
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.