Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átvették diplomáikat a Georgikon hallgatói
2024. júl. 4. csütörtök | Keszthely
Átvették diplomáikat a Georgikon hallgatói
130 hallgató vehette át a diplomáját a MATE Georgikon Campusán. A Balaton Színházban tartott ünnepségen elhangzott, az elmúlt évek nehézségei bebizonyították, hogy óriási szükség van a mezőgazdasági szakemberekre. Ráadásul a 227 éves Georgikon garancia a magas minőségű elméleti és gyakorlati tudásra.

A hagyományoknak megfelelően fogadalmat tettek az alap- és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatók. Ezt követően szakonként, egyesével léptek a színpadra, hogy átvegyék okleveleiket a MATE rektorától, Dr. Gyuricza Csabától, illetve a Georgikon Campus főigazgatójától, Rózsa Lászlótól. A végzősök nevében Gröschl Szilvia búcsúzott, aki felelevenítette az együtt töltött éveket.     

„Elsősorban családias, ez a legfontosabb szerintem, amit ki lehet emelni. A támogató közeg óriási volt mind a tanárok részéről, mind a diákok részéről. Ez egy hihetetlenül jó érzés, főleg így átvenni a diplomát, egy ilyen szerető közösségben. Szerintem ez a legfontosabb, ami minket jellemez, a Georgikon egyetemet.” - mondta a mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgató.

Rózsa László, a Georgikon Campus főigazgatója arról beszélt fontos, hogy a Festeticsek által ránk hagyományozott agrár felsőoktatási és kutatási örökséget megőrizzük és kamatoztassuk. Hozzátette, az elmúlt években komoly változásokon ment keresztül a hazai agrárium, és ehhez az oktatásnak is folyamatosan alkalmazkodnia kell.                  

„Egy tudásintenzív ágazattá vált a mezőgazdaság. Olyan időszakot élünk, amikor a fejlesztési források rendelkezésre állnak, jók az adottságaink, jók a termőföldjeink. Egy dolog van, ami meghatározza mindezt, az a tudás. Ha valaki ezen a területen a legkorszerűbb ismeretekkel felvértezi, és folyamatosan képzi magát, akkor nem lehet problémája az elhelyezkedéssel, és hivatásának olyan szintű gyakorlásával, ahogy az egy örömteli és felhőtlen pályafutást biztosítson a számára.” - emelte ki Dr. Rózsa László campusfőigazgató.

Az ünnepségre meghívást kapott Dr. Nemes Imre, a NÉBIH elnöke. A szakember arról beszélt, a Georgikon első oktatói mindenki számára példaképek lehetnek, ugyanakkor a frissen végzett hallgatóknak jövőcentrikus szemlélettel kell kilépniük a munka világába. Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a hallgatók a teremtett világ megőrzésére és a magyar gazdaság erősítésére szegődtek. A végzősöket köszöntötte Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.        

„Biztosan ismerik sokan azt a mondást, hogy a nehéz idők erős embereket formálnak, az erős emberek pedig jó időket hoznak el. A jó idők gyenge embereket formálnak, a gyenge emberek pedig nehéz időket hoznak el. Ez egy olyan körforgás, ami az emberiség történetében végig jelen volt, és hogyha igaz ez a mondás – márpedig az tapasztalható, hogyha a történelmet végignézzük, hogy igaz – akkor Önök erős emberek lesznek, és erős emberként jó időket fognak elhozni.” - tájékoztatott a rektor.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Belák Sándor-díjat kapott Dr. Bercsényi Miklós, az elismerést kollégája, Dr. Beliczky Gábor vette át. Georgikon Emlékéremben részesült Dr. Wágner László egyetemi docens. A MATE Georgikon Campus Kiváló Dolgozója címet Berei József műszaki referensnek, illetve Szanati Angéla tanársegédnek ítélték oda. A Nádasy Miklós-díjat az idén Bognár Emese Annának adták át. Mintagazdaság kitüntetést kapott a Mogyorósi Szőlőoltvány Kft, illetve a Teleki-Kober Kft. A Duduk Vendel-díjat Dr. Budai Péter egyetemi docens érdemelte ki, ő azonban a kitüntetés odaítélése után nem sokkal elhunyt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. jún. 28. kedd 18:29 | Keszthely
140 hallgató végzett a Georgikonon.
| 2021. jún. 28. hétfő 16:34 | Keszthely
A járványhelyzet lehetővé tette a diplomaosztó megtartását, 158-an kaptak oklevelet.
| 2019. jan. 28. hétfő 16:07 | Keszthely
133 végzős hallgató kapta meg a végzettséget igazoló dokumentumát.
| 2018. júl. 3. kedd 18:11 | Keszthely
A Georgikon végzősei vehették át diplomájukat, emellett doktorokat avattak és kitüntetéseket is átadtak.
| 2016. feb. 2. kedd 06:07 | Keszthely
17 szak, 145 hallgatója vehette át oklevelét a Georgikon Karon tett sikeres államvizsga után.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.