Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Átvették a diplomájukat
2019. jan. 28. hétfő | Keszthely
Átvették a diplomájukat
A keresztféléves képzés végzőseit avatták mérnökké a Georgikon diplomaosztó ünnepségén Balaton Színházban. A végzett a hallgatók az agrárium és a turizmus területén tettek korábban sikeres államvizsgát. Az oktatási intézmény vezetői szerint a diplomásoknak bőven lesz lehetőségük Magyarországon kamatoztatni tudásukat.

Esküt tesznek a végzős hallgatók. Idén 133-man vehették át a hétvégén oklevelüket a Pannon Egyetem Georgikon Karának diplomaosztó ünnepségén. Az intézmény három különböző, alap-, mester és felsőoktatási szakképzések szintjének 20 szakán, valamint a szakirányú továbbképzések területein tettek sikeres államvizsgát a mérnökké avatott egyetemisták. Mint az ünnepségen Dr. Polgár J. Péter beszédében kiemelte, a Georgikonon megszerzett diploma rendkívül piacképes és garancia arra, hogy itthon találjanak vele munkát a frissen végzettek.

„Az agrárium, a gazdálkodás nem a hirtelen döntések és a rohamtempóban megvalósított ötletek világa. Gyors és egyre gyorsul a világ körülöttünk, de ez a gyorsulás nem indokolhatja a valódi értékek elvesztését. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet más minta alapján megtenni. .” - mondta el a dékán.

A végzősöket dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora is köszöntötte. Kiemelte, az egyetemen megszerzett korszerű tudásra az egész országban szükség van, így bőven lesz lehetőségük fejleszteni a mezőgazdasági munkákat.

„A ma kézhez kapott diplomájuk értékes útlevél bárhol a világban, ha ügyelnek arra, hogy az általa elismert tudásuk bővüljön és mindig naprakész maradjon. A mai szélsebesen változó világban a papír hamar megfakul, a mögötte álló tudás megújítására ne feledkezzenek meg.” - hangsúlyozott a rektor.

Az eseményen részt vett Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárasszony is, aki felhívta a friss mérnökök figyelmét arra, hogy a diploma megszerzésével kötelezettség és felelősség is társul.

„Értelmiséginek lenni felelősség azért a közösségért, családért, városért, faluért, ahol felnőttek, ahol tanultak, azért, hogy tegyenek valamit azért a közösségért., amelyek önöket hozzásegítette ahhoz, hogy diplomát szerezzenek.”

Az államtitkárasszony mellett Keszthely Város polgármestere is köszöntötte a megjelenteket. Ruzsics Ferenc méltatta a helyi pedagógusokat, majd köszönetét fejezte ki a szülőknek, amiért erkölcsileg és anyagilag is támogatták gyermekeiket, hogy ha csak pár évre is, de keszthelyi polgárokká válhassanak.Az ünnepségen több díjat és kitüntetést is átadtak. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományoztak Dr. Sárdi Katalin professzor emerita részére. A Pannónia Felsőoktatásáért Díj kitüntetésben Dr. Weisz Miklós címzetes egyetemi docens részesült. A Mintagazdaság kitüntető címet ezúttal a Gallus Baromfitenyésztő és Keltető Kft. érdemelte ki. A 11. alkalommal megszervezett Georgikon Biológia Tanulmányi Verseny díjazottjait is színpadra várták. A döntő legjobb határon túli versenyzője Tóth Titusz lett, de elismerésben részesült a keszthelyi Vajda János Gimnázium tanulója Kocsa János is, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.