Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Diplomát kaptak a gazdászok
2018. júl. 3. kedd | Keszthely
Diplomát kaptak a gazdászok
Az élethosszig tartó tanulás fontosságára hívták fel a figyelmet a Georgikon Kar diplomaosztóján. Alap-, mester-, felsőfokú szakképzésben és szakirányú továbbképzésben 163 hallgató tett idén sikeres záróvizsgát, mellettük pedig 6 PhD hallgatót avattak doktorrá és kitüntetéseket is átadtak. Emellett beszámoltak az elmúlt év sikereiről is.

Több mint 160 hallgató tett sikeres záróvizsgát a Georgikonon, és vehette át a tanulmányai lezárását bizonyító oklevelet. A végzősök életében fontos mérföldkő a diplomaosztó, hiszen ilyenkor megelevenednek az elmúlt évek emlékei, de a jövő kínálta lehetőségekre is várakozással tekintenek a szakemberek.

„Én igazából iszonyatosan büszke vagyok magamra, én úgy gondolom, hogy ez egy eléggé nagy teljesítmény volt mindannyiunk részéről. Viszont nyilvánvalóan még azért folytatódik az út, akár a munka terén, akár a továbbtanulás terén, számomra a mesterszak az, ami következik.” - mondta Sáncz Tamás Richárd, a Georgikon Kar frissen végzett környezetgazdálkodási agrármérnöke.

A friss diplomásokat dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora köszöntötte. Kiemelte, az élethosszig tartó tanulás ma a szakmában maradás egyik feltétele, éppen ezért az intézmény számtalan lehetőséget kínál a diplomás hallgatók számára is.

„Éljenek a kínálkozó lehetőségeikkel, és ha nehézségeik támadnak, forduljanak bizalommal a régió garantáltan legerősebb szakmai potenciálját felvonultató alma materükhöz. Amennyiben pedig majdan szakmai pályafutásuk sikerei erre lehetőséget adnak, támogassák intézményünket annak érdekében, hogy a jövőben is Önökhöz hasonlóan felkészült szakembereket bocsáthasson ki.” - emelte ki a Pannon Egyetem rektora.

Az ünnepségen részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. A hallgatókhoz szólva elmondta, a Georgikon megalapítása óta rendkívül sokat változott az agrárgazdaság helyzete. A mai szakembereknek teljesen más kihívásokkal kell szembenézniük, mint elődeiknek, és egyre fontosabbá válik a naprakész gyakorlati tudás.

„Abban a kényszerítő helyzetben, amikor nagyon nagy a felelősségünk, hogy az unokáinktól kölcsön kapott világot vajon hogyan adjuk tovább, megőrizve a fajok és fajták sokféleségét. tehát a mai világban, a több irányzatra szakadt tudományágak bonyolult világában más a kihívás, mások a kihívások.” - tette hozzáa  Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.        

A Georgikon Kar diplomaosztója egyben a 2017/18-as tanév lezárása is, így Polgár J. Péter beszámolt az elmúlt évről. tanév sikereiről, a karon folyó oktatási és tudományos munkáról, valamint a legújabb fejlesztésekről. A végzősökhöz szólva kiemelte, a hallgatók és az oktatók sikeres munkavégzésének ünnepe az oklevélátadó ünnepség.

„Várunk is Önöktől valamit. Röviden összefoglalom: csak így tovább! Bízom benne, hogy megtanulták a leckét. Egy ilyen sikeresen lezárt szakasza életüknek nem a folyamat vége, hanem lehetőség egy másik, magasabb szintű folyamat elindítására. Dolgozzanak vagy tanuljanak tovább, vagy mindkettőt egyszerre. Ugyan ez a legnehezebb, de a mai gyorsuló világban az ilyen kombinált megoldás kiugró eredményességet adhat.” - emlékeztetett a Georgikon Kar rektora.

A diplomaosztón hat PhD hallgatót avattak doktorrá, és több oktatói illetve hallgatói kitüntetést is átadtak. A rendezvényen elhangzott, szeptemberben közel ötszáz elsőévest várnak a Georgikon képzéseire.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2022. jún. 28. kedd 18:29 | Keszthely
140 hallgató végzett a Georgikonon.
| 2021. jún. 28. hétfő 16:34 | Keszthely
A járványhelyzet lehetővé tette a diplomaosztó megtartását, 158-an kaptak oklevelet.
| 2019. jan. 28. hétfő 16:07 | Keszthely
133 végzős hallgató kapta meg a végzettséget igazoló dokumentumát.
| 2016. feb. 2. kedd 06:07 | Keszthely
17 szak, 145 hallgatója vehette át oklevelét a Georgikon Karon tett sikeres államvizsga után.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.