Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Szombaton beindul a „Mozdulj Balaton!” strandi programsorozat
2018. júl. 5. csütörtök | Keszthely
Szombaton beindul a „Mozdulj Balaton!” strandi programsorozat
Az idén nyáron immár 15. alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabadidős eseménysorozatot. A programokhoz három megye 34 településének 37 strandja csatlakozott – tájékoztatta Orosz Ferenc, a rendezvény sajtótelelőse a hirbalaton.hu-t.

A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 7-től augusztus 18-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra lesz majd, de sok függ majd az időjárás alakulásától is. A kialakított pályákat és a strandokra telepített sporteszközöket egyébként bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján. Az idén is 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszín kapcsolódott be a programba, Balatonfüred, Balatonszárszó és Balatonszemes ezúttal is két-két stranddal vesz részt az eseményeken.

Bartsch János programigazgató elmondta: a strandi sporteszközök pótlását, illetve fejlesztését minden évben támogatásokból biztosítják. Idén az EMMI Sport Szakállamtitkársága 6 millió, a Balaton Fejlesztési Tanács pedig 5 millió forinttal járult ehhez hozzá. Ebből egyebek között három újabb strandra kerülhet teqball- és nyolcra vandálbiztos kültéri pingpongasztal. Az önkormányzatok saját beszerzéseikkel együtt idén már kilenc balatoni strandon várják a mozogni vágyókat teqball-, és mintegy 30 helyen pingpongasztallal. Ugyancsak jó hír, hogy az üzemeltetők kellően megóvták, és mindenhová kihelyezték a sporteszközöket, felkészültek a főszezonra. A programban részt vevő települési önkormányzatok 3,7 millió forinttal támogatják a programsorozatot; ezt az összeget a helyi szervezők díjazására fordítják.

Az elmúlt évek adatainak összesítése alapján kiderült: évente több mint 20 ezren regisztrálnak a szervezett programokra, de ennél jóval többen élnek a strandi sporteszközök használatával a nyár folyamán.  A szervezett programokra jelentkezők mintegy háromnegyedét a 6-25 év közöttiek teszik ki, és kétszer akkora a férfiak aránya, mint a nőké. A sportágak népszerűségi listája élén a strandröplabda, a strandfoci 6-fős változata szerepel. Ezeket a vízi játékok, a strandfoci 3 fős változata, a vízilabda, az asztalitenisz, a kézilabda, és a streetball követi, majd a sorrendet a tollaslabda, a lábtenisz és a petanque zárja.

A programsorozat immár hagyományosan a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 25-én, amikor összemérik majd ügyességüket egymással a strandok csapatai. A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja, a www.mozduljbalaton.hu közöl. 

A résztvevő települések megyék szerint:

  • Veszprém: Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, Balatonakarattya
  • Zala: Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
  • Somogy: Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos 

 

A szervezett programok időpontjai: Július 7., 14., 21., 28.Augusztus 4., 11., 18. + 2 program nap

A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 25.: Vonyarcvashegy, XIV. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozó a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével

forrás: hirbalaton.hu

| 2023. aug. 29. kedd 15:24 | Vonyarcvashegy
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot.
| 2020. szep. 2. szerda 15:28 | Vonyarcvashegy
A Legsportosabb település címért 39 község, illetve város 45 strandon versengett.
| 2019. aug. 26. hétfő 16:48 | Vonyarcvashegy
15. alkalommal rendezték meg a Mozdulj Balaton! nevű rendezvénysorozatot.
| 2016. aug. 29. hétfő 16:43 | Vonyarcvashegy
Húsz település csapatainak részvételével rendezték meg Vonyarcvashegyen a sporttalálkozót.
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.