Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Mozdulj Balaton!
2016. aug. 29. hétfő | Vonyarcvashegy
Mozdulj Balaton!
Húsz balatoni település csapatai vettek részt a tizenkettedik Mozdulj Balaton Sporttalálkozón. Vonyarcvashegyen, a nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként streetball, labdarúgás és strandröplabda keretében döntötték el, hogy melyik a legsportosabb település a tó körül. A programsorozat a sporton túl komoly turisztikai erővel is bír, hiszen minden évben sporteszközökkel látják el a balatoni strandokat.

A röplabdások mezőnye volt a legnépesebb az idei sporttalálkozón. Összesen 14 páros lépett a homokra, köztük Balatongyörök csapata is. A vegyes páros már több éve röplabdázik együtt. Vass Judit hét éve vesz részt a Mozdulj Balatonon, korábban streetballozott, négy éve pedig a röplabdában mérkőzik meg.

„Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, mert az a típusú ember vagyok, aki a strandon egész nap csak sportolni szeret, azért járok le leginkább és a balatongyöröki strandon nagyon jó röplabdaélet van és ez az esemény is hozzájárul, ahhoz, hogy népszerűsítse.” - nyilatkozta Vass Judit. 

A Mozdulj Balaton programsorozat már 13 éve zajlik. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan az elmúlt két és fél hónapban is sportversenyeket rendeztek a strandokon. A helyi szervezők 34 település 37 strandján, 17 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat.

„Húsz strandra tudtunk új eszközöket rakni, zömében pingpong asztalokat helyeztünk el. Ahol elhasználódott az eszköz, azokat kicseréltük. Ugyanúgy tudtunk labdákat adni minden strandra, szórólapokat, emléklapokat, érmeket, mint ahogy azt az előző évekbe megszoktuk. A Balaton Fejlesztési Tanács, a Sportügyekért Felelős Államtitkárság és az önkormányzatok a maguk részéről minden támogatást megadtak nekünk, hogy a programot jól tudjuk előkészíteni, illetve levezényelni.” - mondta el Bartsch János főszervező. 

A programsorozatot a Balaton Fejlesztési Tanács 2004-ben a Gyermek, Ifjúsági és Sport Minisztérium támogatásával indította el, akkor még csak kilenc Balaton-parti település részvételével. A cél az volt, hogy az aktív sportolást bevigyék a strandokra és az akkori alacsony vízszint miatti szárazulatokat kihasználják. A BFT természetesen a jövőben is folytatni kívánja a programot, mondta el Fekete-Páris Judit a tanács gazdasági vezetője: „Több dolog is ezt vetíti előre; egyrészt ugye az emberek egyre jobban foglalkoznak a sporttal, az egészséges életmóddal, azt gondolom, hogy biztosítani kell hozzá a lehetőségeket a tömegsportnak, a szabadidő eltöltésének az egyik lehetőségének. A másik, a turizmusnak a területén is nagyon fontos szerepet játszik ez a téma és a Balaton fejlesztésében a turizmus az egyik fő irány. Másrészt meg olyan klassz infrastruktúra alakult már ki, amit azt gondolom, hogy vétek lenne nem tovább hasznosítani és nem használni az emberek által.”  

A csapatok üdvözlésekor Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy a kormány 2010 óta a sportot stratégiai ágazatként kezeli. A sportoló nemzet felépítésében az ilyen rendezvényeknek is fontos szerepe van – vélekedik a kétszeres olimpiai bronzérmes kenus. 

„Azok a számok, amit ez a program is mutat az elmúlt években és az idei esztendőben is, azok önmagukért beszélnek. Nagyon nagy tömegek vannak itt a Balaton környékén, ezért is gondolta úgy a kormány, a Sportügyekért Felelős Államtitkárság, hogy támogatjuk ezt a rendezvénysorozatot. Itt nagyon sok ember megfordul és hogy ha megtalálják itt azt a számukra megfelelő mozgásformát, amit a későbbiekben, a nyaralásból visszatérve kedvet kapnak, hogy folyamatosan űzzék, az megint csak egy nyerő pozíció számunkra.” - mondta el televíziónknak Kozmann György.

A XII. Mozdulj Balaton Sporttalálkozó eredményeik összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok érdemelte ki Ábrahámhegy és Zánka előtt.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 29. kedd 15:24 | Vonyarcvashegy
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot.
| 2020. szep. 2. szerda 15:28 | Vonyarcvashegy
A Legsportosabb település címért 39 község, illetve város 45 strandon versengett.
| 2019. aug. 26. hétfő 16:48 | Vonyarcvashegy
15. alkalommal rendezték meg a Mozdulj Balaton! nevű rendezvénysorozatot.
| 2018. júl. 5. csütörtök 16:36 | Keszthely
Az idén nyáron immár 15. alkalommal rendezik meg a „Mozdulj Balaton!” szabadidős eseménysorozatot
| 2024. jún. 19. szerda 19:15 | Gyenesdiás
Megyei bajnokságot nyert az U19-es labdarúgó csapat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.