Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Tejút az egészséghez
2018. már. 22. csütörtök | Gyenesdiás
Tejút az egészséghez
Több mint 10 ezer gyerek találkozhatott eddig a Tej Terméktanács kamionjával országszerte. A tej útját és a tejtermékek népszerűsítését célzó program szerdán reggel érkezett Gyenesdiásra és három napig vendégeskedik a településen. A helyi és környékbeli iskolák tanulói játékos formában tanulhatnak a tej útjáról és egészségre gyakorolt hatásairól.

Ismeretterjesztő előadással kezdődött a másodikosok rendhagyó tanórája. A gyerekek egy dietetikustól hallhattak az egészséges táplálkozásról, és a tej szerepéről is. A kicsik egy pecsétgyűjtő füzetet is kaptak, amellyel négy állomást járhattak végig. Itt szerencsekerekezhettek és játékok segítségével tesztelhették a tudásukat. A diákok sok hasznos információval gazdagodtak.

„Arról hallottunk, hogy hogy fejik meg a teheneket, meg hogy a tehenekben vannak ilyen bacilusok, amik nekünk segítenek. Meg a tejből van többféle.” - mondta a Kárpáti János Általános Iskola egyik diákja, Berta Bulcsú.

A tejkamion célja a tej és az ebből készült termékek népszerűsítése. A szakemberek szeretnék felhívni a figyelmet a tej egészségmegőrzésben betöltött szerepére. A program kiemelt célja, hogy ösztönözzön az egészséges táplálkozásra, kinevelve ezzel egy új, egészségtudatos generációt. A program a Tej Terméktanács jóvoltából valósul meg.

„Elsősorban a gyermekekhez, az alsó tagozatos gyermekekhez szólunk. Megismertetjük velük az alapfogalmakat a tejtermelésben, tejfeldolgozásban. Három sportoló – Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás és Nagy Ádám – mint hősök, mint tejfogyasztó hősök. Rajtuk keresztül próbáljuk ezt az új generációt kinevelni, akik számára természetese, hogy tejet, tejterméket fogyasztanak.” - tájékoztatott Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

A tejkamion meghívása része a gyenesdiási Menő Menza programnak is. Erről Gál Lajos sajtótájékoztatón számolt be. A polgármester kiemelte, nagyon fontos, hogy az egészségtudatos táplálkozás részét képezze az iskolai étkezésnek is. Hozzátette, fontos cél a fogyasztói magatartás formálása és az egészséges termékek népszerűsítése.

„Gyenesdiás már évek óta ráállt egy olyan útra, hogy az egészséges és helyi termék, a vidéki termék fontossága az mennyire kell, hogy népszerűsítést nyerjen. Hogyha ezt nem tesszük, akkor elindulunk a kóla-chips irányába, ami egészségtelen, egyre inkább specifikus étrendű gyerekeket hoz magával. Egyre inkább minden közkonyhának fel kellene készülnie, hogyha már időben elindul az, hogy az egészséges étkezés részét képezi a tej, amely – láthatják a gyerekek több epizódon keresztül, hogy hogy keletkezik és hogy kerül feldolgozásra – akkor egy kicsit nagyobb bizalommal lesz egy gyerek is, és ha hazaviszi, akkor a szülő is a tejtermékek irányában.” - emelte ki Gyenesdiás polgármestere.

A tejkamion előtt egy műbocin a fejést is gyakorolhatták a gyerekek, ez aratta a legnagyobb sikert. A kamion három napig vendégeskedik Gyenesdiáson, ez idő alatt a környék bármelyik iskolája jelentkezhet rendhagyó tanórára. A kamionnal a tanév végéig lehet még találkozni országszerte több állomáson.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

           

| 2022. júl. 6. szerda 18:22 | Keszthely
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
| 2019. ápr. 19. péntek 18:18 | Gyenesdiás
Az egészségtudatosság jegyében szerveztek programokat a Gyenesdiási Óvodában, a bölcsőde 10 éves lett.
| 2018. ápr. 4. szerda 10:26 | Gyenesdiás
A Turisztikai Egyesület programjának célja a helyi termelők és a fogyasztók egymásra találásának segítése
| 2017. nov. 24. péntek 15:25 | Gyenesdiás
Különféle virágmézeket kóstolhattak és a méhészek munkájába is beleshettek a gyenesdiási óvodások.
| 2016. okt. 12. szerda 08:54 | Keszthely
Tizenötödik alkalommal sétáltak az egészségükért.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.