Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sport, játék és szórakozás a cserkészek táborában
2022. júl. 6. szerda | Keszthely
Sport, játék és szórakozás a cserkészek táborában
Táboroztak a cserkészek. A Magyarok Nagyasszonya Plébánia volt a főhadiszállás, de a foglalkozások mellett kirándultak is a környéken. A tábort egy pályázatból finanszírozták, amelynek több állomása is lesz még a jövőben. A programon több korosztály együtt vett részt.

Játékra is jutott idő a táborban. A vezetők igyekeztek olyan szabadidős tevékenységeket szervezni, amelyek a sportra és az egészséges életmódra is ráirányítják a figyelmet. A gyerekek tollasoztak, fociztak a plébánia udvarán.

„Én nagyon jól érzem magam. A táborban azért vagyok, mert alapból is cserkész vagyok, és most el tudtunk jönni, mert most megszervezték.” - mondta egy táborozó, Simon Ferenc.

Az elmúlt héten 50 gyerek vett részt a cserkész táborban. Az esemény napközis, reggeltől délutánig szerveztek programokat a fiataloknak. Cél volt a cserkészek közötti jó kapcsolat erősítése, a barátságok elmélyítése is. A gyerekek kivétel nélkül nagyon jól érezték magukat a táborban.    

„Nekem a strandolások nagyon-nagyon tetszettek, és nagyon sok olyan jó program volt, amiben szórakozás meg mindenféle jó dolog volt. Én nagyon élveztem mindegyiket.” - tette hozzá egy másik táborozó, Bakacsi Hanna.

A cserkészek táborát a Városi Civil Alap támogatta. A projekt elsősorban a fiatalok egészségtudatosságra nevelését célozza. Ennek keretében szerveztek olyan programokat és kirándulásokat, amelyek megmutatják a fiataloknak, hogy hogyan lehet a szabadidőt hasznosan eltölteni. A tábor az első állomása egy 5 részes programsorozatnak, amely 2023 nyár végéig tart.

„Lesz majd egy nagyobb lélegzetvételű városi rendezvényünk, ahol reméljük, hogy minél több családot és még több fiatalt be tudunk vonni. Lesz majd a saját vezetőségünknek egy továbbképzése. Lesz ebben egy kiállítás is, valamint egy városismereti tájfutó versenysorozat a gyerekeknek, és a végén egy nagy, sportos jamboree, találkozó majd a jövő nyáron, ez fogja lezárni az eseménysorozatot.” - tájékoztatott a táborvezető, Szekér-Bangó Orsolya.

A fiataloknak minden nap szerveztek kirándulásokat. Voltak kalandparkban, de meglátogatták a Kányavári szigetet is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2020. dec. 22. kedd 19:02 | Keszthely
Több mint 500 kg kutyatápot adományoztak.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A helyi utánpótlásból három gyerek szeptembertől a ZTE és az Illés Akadémia kötelékében folytatja.
| 2024. júl. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A Keszthelyi Tollaslabda Egyesület 11. alkalommal szervezte meg a tábort.
| 2024. júl. 9. kedd 19:15 | Keszthely
Táborozókat láttunk vendégül.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.