Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zöld Hetek az óvodában, jubileum a bölcsődében
2019. ápr. 19. péntek | Gyenesdiás
Zöld Hetek az óvodában, jubileum a bölcsődében
Az egészség- és környezettudatosság jegyében szervezik meg 21 éve a Zöld Heteket a Gyenesdiási Óvodában. Idén a mozgásé volt a főszerep, de a húsvéthoz közeledve az egészséges ételekre is hangsúlyt fektettek az intézményben. Az óvodai program mellett a bölcsőde fennállásának 10 éves jubileumát is megünnepelték tegnap.

Ügyességüket és kreativitásukat is megmutathatták a gyerekek a Gyenesdiási Óvodában. A Zöld Hetek keretein belül, de már a húsvéti ünnepekhez kapcsolódva tojásos tízórait készíthettek maguknak a kicsik. A gyerekek a zöldségek mellett ehető virágokkal is díszítették a kenyerüket. Zalán már a hétfői locsolásra is javában készül, saját verssel fogja megörvendeztetni a lányokat.

„Fiat Scudoval érkeztem, hatvan métert fékeztem. Zalán vagyok, szép és laza, locsoljak vagy húzzak haza?” - mondta el a versét Ángyán Zalán.

A gyerekek nagy szakértelemmel kenték a kenyereket, és az óvonéni segítségével katicabogarat is formáztak a zöldségekből. A Zöld Hetek programsorozat 21 éve hagyomány az óvodában, ilyenkor fokozottan figyelnek a környezet- és az egészségvédelemre, valamint az ehhez kapcsolódó szemléletformálásra. A Zöld Hetek témája idén a mozgás volt, de figyelmet fordítottak a táplálkozásra is.

„Mivel a húsvét előtti nap van, ezért a tojásételek a fő téma „Azzá leszel, amit eszel!” jelszóval. A gyerekek különböző ételeket készítenek tojásból, és ezt megkóstolhatják. Ez nem versenyszerű, mindenki megmutatja a másiknak, hogy mit készített, és így felhívják a figyelmet arra, hogy mennyi mindent lehet a tojásból elkészíteni” - tájékoztatott Világos Csabáné, a Gyenesdiási Óvoda és Bölcsőde vezetője.

A bölcsődében az intézmény 10 éves jubileumát ünnepelték. Az egykori bölcsis gyerekek műsorral örvendeztették meg a jelenlegi és volt dolgozókat. Gál Lajos, a település polgármestere elmondta, a bölcsőde rendkívül fontos szerepet játszik a település életében, és nagy öröm, hogy 2011 óta önálló, új épületbe járhatnak a gyerekek.

„A kisgyerekek először itt találkoznak mindazzal a közösségi formával, nevelési-oktatási módszerrel, ami aztán meghatározza őket mind a mosoly, mind a szeretet, mind pedig a jóérzés szintjén, amivel komoly útravalót kaphatnak játékos módon az óvodába és természetesen az iskolába. Én úgy érzem, hogy egy közösség életében az egyik legmeghatározóbb pont mindaz, amivel először szembesülünk.” - emelte ki a polgármester.

A gyenesdiási bölcsőde 26 férőhelyes, a kezdetek óta telt házzal működik. A kisgyermeknevelők minden nap más foglalkozásokkal várják a kicsiket, felkészítve őket az óvodára.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 24. szerda 19:15 | Balatonmáriafürdő
Balatonmáriafürdőn helyi vagy országos védelem alá vonnák a Balaton egyik legnagyobb egybefüggő nádasát.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A játékra az fgyvk.hu oldalon lehet regisztrálni.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:00 | Karmacs
A Magyar Honvédség programját immár 20. alkalommal szervezték meg 60 gyerek részvételével.
| 2023. már. 29. szerda 18:03 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit könyvtáros
| 2023. már. 24. péntek 18:32 | Keszthely
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.