Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fogy az energia - rákapcsoltak a szolgáltatók
2018. már. 1. csütörtök | Keszthely
Fogy az energia - rákapcsoltak a szolgáltatók
Az elmúlt napokban egyre hidegebb idő köszöntött ránk, így a fűtéshez is több energia fogy. A tavalyi tél különösen hideg volt, ahhoz képest idén eddig húsz százalékkal kevesebb hőmennyiséget kellett a rendszerbe pumpálni. A legjobban azok érzik meg a hőmérséklet csökkenését, akik nem távhővel fűtenek.

Nincs olyan háztartás, amely ne érezné meg a hirtelen hidegre forduló időjárást. Mindegy, ki mivel fűt - több fogy a gázból, fából egyaránt és a központi fűtőművek is rákapcsoltak.

"Én már régebb óta gázzal fűtök. Szabályzóval működik az egész. Egyedül élek, özvegy vagyok és így rám úgy aránylag több költség jut." - mondta el Király Antal.

"Fával és gázzal is fűtők és hát lényegesen több, szerintem a duplája, vagy inkább a háromszorosa. Elég enyhe volt a január, ez a február sajnos, ez most nagyon hideg lett." - nyilatkozta Bánati József.

Schubert Jánosné szerint: "Sokkal több fogy, 5 köbméter kell egy évre, ha ilyen hideg van és bizony még akkor sem lehet azt mondani, ha két helyiséget fűt az ember, hogy nagyon meleg van. Az az igazság. Tessék elképzelni: 80.000 Ft-os nyugdíjam van, de a fiamék sokat segítenek."

A fűtési szezon szeptember 15-től május 15-ig tart. Egy néhány napos szeptemberi üzem után október vége óta rendszeres a VÜZ Kft. szolgáltatása. Abban mindenki egyetért: a tavalyi tél extrém hideg volt, a mostani szezonban a december és január hónapok átlag tíz fokkal voltak melegebbek. Göncz Attila, a társaság igazgatója elmondta: eddig körülbelül negyven százalékkal kevesebb gázt használtak fel.

"Azért is 40 %, mert ugye van egy biokazánunk, ami már ugye két éve működik és ez volt az első év, amikor igazából tud működni úgy, ahogy mi szeretnénk. Eddig még csak a pályázat megvalósítási időszaka volt, tehát abba ugye voltak gyerekbetegségek, amiket ki kellett küszöbölni. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ennyivel kevesebb gáz felhasználására került sor." - magyarázta el Göncz Attila, a VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A társasházak egyik problémája, hogy az elhelyezkedéstől függően alul, illetve felülfűtöttség jelentkezik. Ez nem a szolgáltató hibája, hanem a társasházaké, azon belül a lakóké, akik a szelepek túlszabályozásával elrontják ezeket az eszközöket.

"Üzemszünet a fűtési időszak alatt nem következett be, sem műszaki és egyéb más okból eredően. Én azt gondolom, ez annak köszönhető, hogy azért a tavalyi év őszén is volt távhővezeték felújítás, tehát folytatjuk ugyanazt, amit már évek óta teszünk. Ha minden igaz, akkor ezt a jövő év végére be fogjuk fejezni teljes mértékben." - tette hozzá az ügyvezető.

A társasházak közös képviselőjének fontos feladata lenne a lakókat arra ösztönözni, hogy a belső gépészeti elemek felújítására, netán cseréjére is fordítsanak kellő figyelmet és forrást. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2023. jan. 2. hétfő 16:08 | Keszthely
A Balatonban búcsúztatták az óévet Keszthelyen.
| 2022. dec. 23. péntek 12:41 | Keszthely
A hideg idő beköszöntével nem minden tollasunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad.
| 2021. dec. 15. szerda 14:45 | Gyenesdiás
A keszthelyi rozmár vezetésével vettek jeges fürdőt a Diási Játékstrandon.
| 2020. jan. 2. csütörtök 15:13 | Keszthely
A négy fokos Balatonban búcsúztatták az óévet a keszthelyi Szigetfürdőnél.
| 2019. nov. 28. csütörtök 19:10 | Keszthely
A keszthelyi Gazdasági Ellátó Szervezet is felkészült a hideg, téli napokra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.