Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel
2017. okt. 9. hétfő | Gyenesdiás
Több mint hétszáz gyerek ismerkedett az erdőkkel
Az erdők értékeire és azok védelmére hívta a figyelmet az erdők hete rendezvénysorozat. A programhoz idén is csatlakozott a Természet Háza. Itt elsősorban a Keszthelyi-hegység növény- és állatvilágát mutatták be a gyerekeknek. A pénteken zárult egy hetes programon több mint hétszáz óvodás és iskolás vett részt.

A Természet Házában már a nyitás óta csatlakoztak az erdők hete rendezvénysorozathoz. Egy héten át várták a csoportokat az ingyenes programra. Az utolsó nap Balatonszentgyörgyről és Zalaszentlászlóról jöttek a gyerekek és kísérőik. A Kerekerdő Óvoda vezetője, Gondos Zsuzsanna szerint nagyon színvonalas a látogatóközpont és érdemes volt elhozni a gyerekeket:„Nagyon-nagyon közel áll a gyerekek lelkéhez az állatvilág és növényvilág, annál is inkább, hogy mi rengeteget járunk velük és hála Istennek a családok beállítottsága is ilyen, hogy viszik a gyerekeket kirándulni, hogy megismerkedjenek az erdők, mezők állataival, növényeivel. Azt gondolom, mindenképpen hasznos, hogy eljöttünk.”

A kiállítás felfedezését egy feladatlappal kötötték össze. Így játékos formában bővíthették ismereteiket a gyerekek. A Természet Házában azt tapasztalják, évről évre népszerűbb a program. Idén már több mint hétszáz gyereket fogadtak és szinte ugyanennyi felnőtt kísérőt. 

„A Természet Háza alapjáratában a Keszthelyi-hegység növény-állatvilágát mutatja be és mi ezt próbáltuk összekötni az erdők hete programsorozattal, hogy a gyermekek az erődről tanuljanak, az erdei állatokról tanulhassanak, vagy a már meglévő információikat kicsit kibővíthessék és itt átélhessék, tapasztalhassák, hogy mi milyen, hogy működik egy erdőn belül, az erdő életvilágában” - nyilatkozta Csali Nikolett, ökoturisztikai munkatárs. 

Az erdők hete egy országos rendezvénysorozat, több mint száz helyen biztosítottak erdővel kapcsolatos témakörben programokat a résztvevő intézmények, szervezetek.A kezdeményezés fő célja megmutatni az erdők értékeit, és felhívni a figyelmet védelmük fontosságára, valamint az erdészetek munkájának jelentőségére.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 30. szerda 14:40 | Gyenesdiás
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
| 2019. okt. 4. péntek 16:02 | Keszthely
Több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a Természet Háza játékos programjain.
| 2021. dec. 6. hétfő 17:15 | Gyenesdiás
Madáretetőket készítettek ünnepváró dalokat hallhattak a vendégek a Természet Házánál.
| 2021. szep. 21. kedd 17:43 | Gyenesdiás
Családi napot szerveztek Gyenesdiáson a megújult Festetics Imre Élményközpontban.
| 2020. nov. 12. csütörtök 17:43 | Gyenesdiás
A program a természetvédelem jegyében született, melyre nagy volt az érdeklődés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.