Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / A Természet Háza is kínál programot az Erdők Hetén
2020. szep. 30. szerda | Gyenesdiás
A Természet Háza is kínál programot az Erdők Hetén
Ezen a héten zajlik az országos Erdők Hete programsorozat. Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatásainak bemutatása. Az Erdők Hetéhez minden évben csatlakozik a Természet Háza Látogatóközpont is, ebben az évben több mint 100 gyermeket várnak a tematikus eseményekre.

A balatongyöröki óvodások is ellátogattak a Természet Házába, ahol különböző feladatokkal készültek a kicsik számára. A foglalkoztató teremben az ovisok első feladata volt, hogy az erdőre asszociálva kellett elmondaniuk első gondolataikat. Többüknek a különféle állatok és növények jutottak először eszükbe.

„Vannak az erdőben szarvasok, rókák meg fák. És van bokor is az erdőbe, meg nyulak.” - sorolta fel Orbán-Szabó Kata

A balatongyöröki óvodások lehetőségeikhez mérten többször látogatnak el a Természet Háza Látogatóközpontba. Az Erdők Hete programsorozatra is meghívást kaptak, amit szívesen fogadtak el. Az oktatási intézmény zöldóvodaként működik, így kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy minél szélesebb körben ismertessék a gyermekekkel a természet kincseit. Így ez a program is tökéletesen beleillett a tantervbe, ahol olyan állatokkal és növényekkel ismerkedhettek meg a kicsik, melyekkel az óvoda falai között nincs lehetőségük.

„Nagyon élvezik, pontosan fel is vannak egy kicsit pörögve, mert annyi inger éri őket jó értelemben, pozitív ingerek, hogy csak a boldogságot látom rajtuk, hogy tetszik nekik ez az egész.” - emelte ki Szőke Ildikó tagóvoda-vezető.

A kiállítótérben is várták a kicsiket az érdekes feladatok. A memóriajáték is nagyon elnyerte az ovisok tetszését, örömmel forgatták fel a különböző lapokat. Emellett óriás kockákból kiraktak egy képet is. Mivel zömével óvodások érkeztek a Természet Házába, így nem a klímaváltozásra, hanem az erdő fogalmára helyezték a hangsúlyt a feladatok összeállításánál.

„1997-ben rendezték meg az első ilyen rendezvényt, aminek az volt a célja, hogy tudatosítsák az emberekben, a természetjárókban, hogy az erdész, az az erdőkért van. Az erdő gondozójaként tartjuk számon és évről évre egy-egy üzenetet kapott ez a rendezvénysorozat. Idén a klímaváltozásra esett a választás. Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék, hogy az erdőnek, mint ökoszisztémának a jelentőségét, illetve a természetkedvelők is új információkat kapnak ez által az egy hét által.” - osztotta meg Sali Éva a Természet Háza Látogatóközpont ökoturisztikai vezetője.

A Természet Háza Látogatóközpont tapasztalata szerint rendkívül népszerű ez a rendezvénysorozat az óvodások és a kisiskolások körében. Bár idén a koronavírus-járvány miatt csökkent a jelentkezők száma, így is 120 gyermek tud ellátogatni az egy hét alatt a játékos ismeretterjesztő programra.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2019. okt. 4. péntek 16:02 | Keszthely
Több mint 250 óvodás és iskolás vett részt a Természet Háza játékos programjain.
| 2017. okt. 9. hétfő 16:10 | Gyenesdiás
Az erdők értékeire és azok védelmére hívta a figyelmet az erdők hete rendezvénysorozat.
| 2021. máj. 17. hétfő 11:00 | Gyenesdiás
A Természet Háza Látogatóközpont szomszédságában lévő 4,6 hektáros parkban a hazai nagyvadak láthatóak.
| 2022. okt. 7. péntek 12:00 | Zalaszentgrót
A egyre szárazabb éghajlat kedvező hatásokat mutat az itteni ültetvényekben.
| 2021. feb. 18. csütörtök 10:16 | Keszthely
Az előadásokban a klímaváltozás és a különböző ágazatokra gyakorolt hatásáról hallhatnak az érdeklődők.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.