Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jelentősen csökkentek a Balaton-parti bűncselekmények
2017. aug. 30. szerda | Keszthely
Jelentősen csökkentek a Balaton-parti bűncselekmények
Mozgalmas és sikeres szezont zárt a nyári Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Abban a hét hétben, amíg szolgálatot teljesítettek a diákok, nem érkezett Keszthelyen Balaton-parti lopásról bejelentés. A rendőrség adatai szerint korábban akár száz ilyen jellegű bűncselekmény is történt egy szezonban. Az irodát a keszthelyi önkormányzat működteti a rendőrség szakmai irányítása és koordinálása segítségével.

Rendszeresen figyelmeztették szórólapokkal az autósokat a Bűnmegelőzési Iroda fiataljai. A nyár folyamán még számos bűn- és baleset megelőzési tevékenységet végzetek: kerékpárjaikkal járőröztek a frekventált helyeken, és karúszókat és naptejet is osztottak a strandolóknak. Július 3-tól egészen augusztus 20-ig 28 fiatal dolgozott az irodában. A diákoknak a rendőrség és a városvezetés is megköszönte munkáját. A fiatalok úgy érzik, hasznos volt az irodával folytatott tevékenységük. 

„A bűnözőknek szerintem ez egy negatív dolog volt, hogy ott voltunk folyamatosan a parton, a parkolókban és így nem volt lehetőségük semmi értéket elvenni” - vélekedett Kozma Ákos. 

A rendőrség szerint a diákok hathatós tevékenysége nagy segítség volt az idegenforgalmi szezonban. Az iroda 2004-ben kezdte meg működését – mondta el a megyei főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Bükiné Papp Zsuzsanna kiemelte, az iroda nyitása előtti években akár 80-100 lopás is történt egy szezon során a keszthelyi Balaton-parton.

„Ma örömmel mondhatjuk el azt, hogy hosszú évek óta egyre, kettőre, háromra redukálódott az ilyen bűncselekmények száma, illetve az idei évben egyetlenegy tulajdon elleni cselekményről nincs tudomása a rendőrségnek, ami abban az időben keletkezett, amikor a gyerekek szolgálatot teljesítettek a parton” - nyilatkozta az alosztályvezető. 

A városba érkezők és az itt lakók számára is fontos a Bűnmegelőzési Irodában dolgozók munkája – emelte ki Ruzsics Ferenc polgármester. Kezdetben még pályázati támogatással, ma már az önkormányzat saját forrásából működtetik az irodát a rendőrség szakmai segítségével. 1,5 millió forintot különített el erre a célra a város. A polgármester szerint a biztonság fontos szempontja a turistáknak.

Ruzsics Ferenc: „A mai világban azért tájékozódnak azért, hogy melyikek azok a biztonságos települések, vagy biztonságosnak mondható települések ahova érdemes a látnivalókon kívül is eljönni és biztonságban is érezhetik magukat és hála Istennek ezek közé tartozik Keszthely is.” 

A bűnmegelőzési tevékenység mellett a diákok sok esetben útbaigazítással és információkkal is segítették az embereket. A rendőrség célja, hogy az irodában folytatott munkával akár ezt a hivatást is megismertessék és megszeretessék a fiatalokkal. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2018. aug. 22. szerda 15:53 | Keszthely
A Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt nem történt bűncselekmény a Városi Strandon.
| 2015. szep. 2. szerda 08:52 | Keszthely
28 fiatal vett részt az idei nyáron az új helyen működő bűnmegelőzési iroda munkájában.
| 2013. júl. 4. csütörtök 16:06 | Keszthely
Immár 10. éve, hogy a bűnmegelőzési irodában diákok dolgoznak a nyári szezon alatt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.