Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / Azonosították a gyanúsítottakat
2024. aug. 7. szerda | Keszthely
Azonosították a gyanúsítottakat
A bűnmegelőzési irodában dolgozó diákok kaptak el Keszthelyen három kiskorút, akiket Vas vármegyében köröztek a rendőrök eltűnés miatt. A nevelőotthonból szökött gyermekeknél több, a strandolóktól eltulajdonított tárgyat találtak a kiérkező járőrök. A fiataloknak is köszönhető, hogy nyáron biztonságosabb körülmények között érezhetik magukat a strandolók.

A 80-as kabinnak a tulajdonosa jelentette be a Bűnmegelőzési Irodában, hogy nyitva találta a helyiséget, és eltűnt a bicskája. A szolgálatban lévő négy fiatal, Török Hanna, Szabó Bianka, Beke Benjámin és Tóth Márk utána kezdték meg a kutatást. Szemtanúkat kerestek, akik személyleírást tudtak adni arról a három fiatalról, akik a strandolók tulajdonait gyanúsan kerülgették. 

„A két fiú felkereste az idős bácsit, hogy adjon egy személyleírást. Mi ketten a Hannával addig a strandon körbenéztünk.”   -osztotta meg Szabó Bianka.

A Bűnmegelőzési Irodában akkor egy diák a Vajda Gimnáziumból, hárman pedig az Asbóth Technikum rendészeti szakáról teljesített szolgálatot. Tökéletes csapatmunkában dolgoztak. Nyitott szemmel pásztázták a Városi Strand területét, hogy minél gyorsabban megtalálják azokat, akikre illik a személyleírás. 

„A strand hátsó részéhez is elmentünk és egy néni mondta, hogy gyanúsnak találja a három fiatalt és így elkezdtük követni őket.” - tette hozzá Török Hanna.

A Bűnmegelőzési Iroda fiataljai folyamatosan szemmel tartották őket addig, amíg meg nem érkeztek a helyszínre a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei. A Bűnmegelőzési Irodához kísérték a gyanúsan viselkedő 11 és 13 év közötti gyerekeket. 

„Az igazoltatásuk során, amit elmondtak személyi adatokat ellenőrzésre kerültek a nyilvántartó rendszerben, mely alapján megállapításra került, hogy ezek az adatok nem valósak. Tehát a bemondott adatok nem egyeztek semmilyen személlyel. Ezt követően arcfelismerő rendszerrel került ellenőrzésre a fiatalkorúaknak a kiléte, mely alapján megállapításra került a tényleges valós kilétük és az is, hogy őket körözik. Az eset előtt három nappal rendelték el a körözésüket, mivel egy Vas megyei nevelőotthonból szöktek meg.”  - fogalmazott Dr. Lakics Andrea a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A körözöttek táskájában több mint 10 darab öngyújtó, kettő kés, illetve 4 ezüstnek látszó ékszer volt. A gyermekeket először a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd onnan a nevelőotthonba szállították. A Bűnmegelőzési Iroda 23. éve üzemel Keszthelyen. Idén 56 fiatal vesz részt a nyári szezonban a munkában, melynek köszönhetően folyamatosan javul a közbiztonság. A diákok a fürdőhelyek mellett a parkban, a piacon és a környező Balaton-parti településeken is szolgálatot teljesítenek. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 21. szerda 19:15 | Keszthely
Sikeres szezont zártak a Bűnmegelőzési Irodában.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2018. aug. 22. szerda 15:53 | Keszthely
A Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt nem történt bűncselekmény a Városi Strandon.
| 2017. aug. 30. szerda 16:25 | Keszthely
Hathatós segítség volt a 28 résztvevő diák munkája a nyári Bűnmegelőzési Irodában Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.