Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / A diákok mindent észrevesznek
2024. aug. 21. szerda | Keszthely
A diákok mindent észrevesznek
Eredményesen zárt 23. alkalommal is a Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Ebben az évben 56 fiatal teljesített szolgálatot hét héten keresztül. Az idei szezonban is nagy figyelmet fordítottak a parkoló gépjárművek ellenőrzésére, segítséget nyújtottak a strandon, és azonosítottak gyanúsítottakat is.

Július eleje óta minden nap 6-6 fiatal figyelt a rendre Keszthelyen és a környező Balaton-parti településeken. Elsősorban a strandok környékén pásztáztak, de jelen voltak Keszthelyen a piacon és a parkolókban is. A gépjárműveket is figyelték, hogy be vannak-e zárva, fel vannak-e húzva az ablakok, illetve, hogy nem maradt-e érték bennük. Tájékoztatókat osztottak, melyekkel a különböző veszélyforrásokra hívták fel a figyelmet. A strandokon is akadt dolguk. Nagy büszkeség, hogy azonosítani tudtak három fiatalkorút, akik gyanúsan viselkedtek mások értékei közelében. Figyelemmel tartották őket, amíg ki nem érkeztek a Keszthelyi Rendőrkapitányság járőrei, akik a gyermekek azonosításakor fedezték fel, hogy eltűnés miatt keresik őket Vas vármegyei kollégáik. 

„Rendészetis tanuló vagyok, itt a keszthelyi Bűnmegelőzési Irodában töltöttem a gyakorlatomat. Egy élménnyel teli gyakorlat volt, mivel tudtuk segíteni a rendőrök munkáját azzal, hogy elfogtuk a három fiatalt. Nagyon jó érzés volt, úgy éreztük abban a pillanatban, mintha így átszellemültünk volna, tényleg érett gondolkodás volt a fejünkben, ha szabad így fogalmaznom, úgyhogy tényleg nagyon jó érzés volt itt tölteni ezt az 5 napot.” - mondta el Török Hanna.

Ebben az évben még népszerűbb volt a Bűnmegelőzési Iroda, 56 diák, rendészeti szakosok és kötelező közösségi szolgálatosok egyaránt dolgoztak. A környékbeliek mellett Kaposvárról, Zalaegerszegről, Budaörsről és Budapestről is érkeztek tanulók. 

„A Bűnmegelőzési Irodának több célja is van. Egyrészt van egy kézzelfogható eredménye annak, hogy a diákok itt dolgoznak a Balaton-partján, vagy akár más fürdőhelyeken, hogy távol tartják azokat az embereket, akik rossz szándékkal közelítenék meg ezeket a strandokat. A másik célja az, hogy egy kicsit neveljük ezeket a diákokat, egy kicsit közelebb kerüljenek a rendőrséghez, átérezzék azt, hogy milyen a közösségért tenni, érezzék a közösséghez tartozást, illetve azt is érezzék, hogy jó dolog az, amit mi rendőrök, vagy akár ők is megtehetnek az állampolgárokért.” - osztotta meg Tóth László a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

A Bűnmegelőzési Irodát 23. alkalommal szervezték meg ebben az évben. Sokban tudják a rendőrség munkáját segíteni a diákok, leleményességből, udvariasságból és aktivitásból is jelesre vizsgáztak – erről Dr. Farsang Boglárka kapitányságvezető beszélt. 

 „A fiatalok azok, akik még mindig más szemmel nézik a Balaton-partot, az itt közlekedőket, az itt nyaralókat és sokkal inkább van szemük arra, hogy ki az, aki nem illik ebbe a környezetbe. Mindenhova nem  tudunk rendőrt küldeni. De ott, ahol a fiatalok megjelennek bűnmegelőzési pólóban, az már egy bizonyos visszatartó erővel tart a bűnelkövetők számára is, hiszen ők azok, akik mindent észrevesznek.”

Manninger Jenő polgármester úgy fogalmazott a záróünnepségen, hogy a turisztikai szezonban még fontosabb odafigyelni, hogy a közbiztonság fennmaradjon. Ez ugyanis a legfontosabb érték Keszthelyen is

Nagyon biztonságosak a strandok, nincsenek jelentős események, volt olyan időszak, amikor egyáltalán nem volt egyetlen egy lopás sem. Most volt olyan, hogy bejelentettek, de az sem bizonyosodott be, hogy tulajdonképpen megtörtént. Sokszor kiderül, hogy tulajdonképpen elfelejtik, hogy hol is hagyták a holmijukat. Ebben is segítenek. De úgy gondolom a bűnmegelőzésnek pont ez a lényege, hogy azért nincsenek lopások, azért nincsenek események, mert tudják az emberek, hogy itt biztonságban vannak. És ez a legfontosabb, mert a városnak a turizmusból adódóan is a legfontosabb kérdése a közbiztonság.”

A diákoknak köszönetet mondtak a hatékony munkáért.  Ajándékkal ismerték el tevékenységüket. A Bűnmegelőzési Iroda várhatóan jövőre is megnyitja kapuit. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Keszthely
Sikeres akciót hajtottak végre a Bűnmegelőzési Irodában szolgálatot teljesítő diákok.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2018. aug. 22. szerda 15:53 | Keszthely
A Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt nem történt bűncselekmény a Városi Strandon.
| 2017. aug. 30. szerda 16:25 | Keszthely
Hathatós segítség volt a 28 résztvevő diák munkája a nyári Bűnmegelőzési Irodában Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.