Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Telefonokat juttattak vissza, nyitva hagyott autókra is felfigyeltek
2023. aug. 22. kedd | Keszthely
Telefonokat juttattak vissza, nyitva hagyott autókra is felfigyeltek
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda. A középiskolás diákok 7 héten át teljesítettek szolgálatot. Ez idő alatt nem történt lopás a térségben, ez az ő munkájuknak is köszönhető.

A strandok környékét, a piac területét, a belvárost és a parkolókat is járták a diákok a nyáron. Tájékoztatókat osztottak, melyekkel a különböző veszélyekre hívták fel a figyelmet. Ezeken szerepelt az is, hogy mit tehetnek vagyontárgyaik védelmében az emberek. A tanulók élvezték a munkát, voltak, akik nekik köszönhetően kaphatták vissza elveszett értékeiket.

„Közösségi szolgálatnak is jó élmény volt, két osztálytársammal jöttem. És egyébként találtunk is 4-5 autót, amelynek nyitva volt az ajtaja, de szóltunk a rendőröknek és ők szóltak a tulajdonosoknak. Néhány tárgyat is találtunk, például telefonokat, de ezeket is visszaadtuk a tulajdonosnak.” - mondta el Fentős Adél.

Mintegy 50 diák dolgozott a Bűnmegelőzési Irodában a nyáron. Nekik mondtak köszönetet. Elhangzott, az elmúlt években nagymértékben javult a közbiztonság Keszthelyen, ez a tendencia idén is folytatódott. A tanulóknak is köszönhető, hogy ebben az évben sem történt lopás. Sőt, 23 mobiltelefont sikerült a tulajdonosának visszaszolgáltatniuk.

„A társadalmi felelősségvállalás azt gondolom, hogy nagyon jó dolog, hasznos és mindenkinek az előnyére válik. A gyerekek itt olyan dolgokat tudnak megtanulni, ami a későbbi életük során hasznos lehet, illetve segítik a közösséget, segítik a várost, segítik az életteret, ahol ők élnek. Mindenféleképpen fontosnak érezzük azt, hogy  ez a munka hasznosan és eredményesen teljen el. Olyan feladatokat lássanak el, ami mindenkinek fontos és hozzájárulnak ahhoz, hogy Keszthely biztonságos város legyen és biztonságos város maradjon.” - fogalmazott Tóth László a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Alosztály vezetője.

Manninger Jenő polgármester elmondta, hálával tartozik a fiataloknak. Már 22. alkalommal üzemelt a Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen, melynek töretlen a sikere. Az önkormányzat ezért is támogatja őket, hiszen a közbiztonság megtartása fontos mind a lakóknak, mind a turistáknak.

„Keszthelynek is az az egyik legfőbb értéke, mint üdülőhely is, meg lakóhely is, hogy egy biztonságos hely. Biztonságos a nyaralás, biztonságos a turizmus és tényleg nem történt semmi olyan esemény. Tavaly sem egyébként, meg idén sem. Nagyon fontos, hogy ezt a hírnevet megőrizzük. Ráadásul a fiatalok nagyon sok mindenben segítettek is.”

A diákoknak köszönetet mondtak a hatékony munkáért.  Ajándékkal ismerték el tevékenységüket. A Bűnmegelőzési Iroda várhatóan jövőre is megnyitja kapuit.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
56 fiatal vesz részt idén a munkában.
| 2018. aug. 22. szerda 15:53 | Keszthely
A Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt nem történt bűncselekmény a Városi Strandon.
| 2017. aug. 30. szerda 16:25 | Keszthely
Hathatós segítség volt a 28 résztvevő diák munkája a nyári Bűnmegelőzési Irodában Keszthelyen.
| 2015. szep. 2. szerda 08:52 | Keszthely
28 fiatal vett részt az idei nyáron az új helyen működő bűnmegelőzési iroda munkájában.
| 2013. júl. 4. csütörtök 16:06 | Keszthely
Immár 10. éve, hogy a bűnmegelőzési irodában diákok dolgoznak a nyári szezon alatt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.