Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ismét megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
2024. júl. 3. szerda | Keszthely
Ismét megnyílt a Bűnmegelőzési Iroda
23. alkalommal nyílt meg a Bűnmegelőzési Iroda Keszthelyen. Idén 56 fiatal vesz részt a nyári szezonban a bűnmegelőzési munkában. A megnyitón elhangzott, nagyon sokat tesznek a diákok azért, hogy jó legyen a közbiztonság a legmelegebb évszakban is, hiszen már a jelenlétük is visszatartó erő.

Ahogy a korábbi években, most is szórólapokkal hívják fel a gépjárműtulajdonosok figyelmét arra, hogy ne hagyjanak értéket az autókban. A diákok azt is figyelik, hogy fel vannak-e húzva az ablakok. Minden évben népszerű a fiatalok körében a Bűnmegelőzési Irodában szolgálatot teljesíteni. A keszthelyi Asbóth iskola rendészeti szakos tanulói és más középiskolások is jelentkeztek erre a feladatra. 

„Igazából elvagyok. Szórólapozgatás, ilyesmi, meg a strandon ugye, amúgy jó szerintem, jó gyakorlat.” - mondta el Forgács Róbert.

Ebben az évben még népszerűbb lett a Bűnmegelőzési Iroda, 56 diák dolgozik itt. A megnyitón elhangzott, az elmúlt években olyannyira javult a közbiztonság Keszthelyen, hogy egyetlen vagyon elleni bűncselekményt sem követtek el a strandon. A tanulókat előre felkészítették, hogy milyen esetekkel találkozhatnak, hogyan kell segíteniük, reagálniuk. 

„Olyan egyszerű dolgokban is segítséget tudnak nyújtani, hogy például eltűnik egy papucs, vagy nem találja valaki a törölközőjét, de előfordult már olyan is, hogy elsősegélyt kellett nyújtaniuk. Vagy orvosi segítséget hívni. De az alapfeladatok továbbra is az, hogy biztonságban és mindenki a legnagyobb elégedettségben tudja a szabadidejét itt eltölteni Keszthely városában. Ennek egyik alapeleme az, hogy figyelünk az értékekre, figyelnek arra, hogy rend legyen.” - fogalmazott Tóth László, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Bűnmegelőzési Alosztály vezetője.

A Bűnmegelőzési Irodába már nemcsak keszthelyiek jelentkeznek. Ebben az évben Kaposvárról, Zalaegerszegről, Budaörsről és Budapestről is érkeztek tanulók. Ez is mutatja, hogy már nem csupán helyi szinten tartják fontosnak, hogy be tudjanak kapcsolódni ebbe a szolgálatba. 

 „56 fiatallal tudunk dolgozni ezen a nyáron. Ők 10 órától 18 óráig itt megtalálhatók a strandon, illetve a parkban, a piacon és elmennek a környező településekre is itt a Balaton-parton. És mindenhol figyelnek arra, hogy ki, mit hagyott a gépjárműben, illetve mit hagyott a parton őrizetlenül. Nagyon szeretnek dolgozni a fiatalok.” - emelte ki Dr. Farsang Boglárka a Keszthelyi Rendőrkapitányság megbízott kapitányságvezetője.

Manninger Jenő hangsúlyozta, a biztonság a legfontosabb. Az idegenforgalom szempontjából is lényeges, hogy 23 éve számíthatnak a fiatalok segítségére. 

„Az elmúlt években nem is történt jelentős esemény, sőt nagyon sok esetben segítettek az elveszett tárgyak megtalálásában vagy egyéb információkkal. Ezt kívánjuk folytatni, de ehhez kell ez a jelenlét.”

A Bűnmegelőzési Iroda idén is augusztus 20-ig lesz nyitva. Minden nap 6-6 fiatal figyel a rendre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 22. kedd 17:16 | Keszthely
Ismét eredményesen zárta a szezont a keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda.
| 2018. aug. 22. szerda 15:53 | Keszthely
A Bűnmegelőzési Iroda nyitva tartása alatt nem történt bűncselekmény a Városi Strandon.
| 2017. aug. 30. szerda 16:25 | Keszthely
Hathatós segítség volt a 28 résztvevő diák munkája a nyári Bűnmegelőzési Irodában Keszthelyen.
| 2015. szep. 2. szerda 08:52 | Keszthely
28 fiatal vett részt az idei nyáron az új helyen működő bűnmegelőzési iroda munkájában.
| 2013. júl. 4. csütörtök 16:06 | Keszthely
Immár 10. éve, hogy a bűnmegelőzési irodában diákok dolgoznak a nyári szezon alatt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.