Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A búzától a kiviig
2017. júl. 4. kedd | Vonyarcvashegy
A búzától a kiviig
Hagyományos, különleges és ízesített sörökkel valamint fúvószenével is várták az érdeklődőket egész hétvégén Vonyarcvashegyen. A Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiváljának első alkalommal volt kísérőprogramja a fesztivállá alakult XX. Fúvószenekari Találkozó. Az összesen 180 fúvós részvételével zajló zenés programon indulók, latin muzsikák, dixie és könnyűzenei átiratok csendültek fel.

Már hetedik alkalommal, hogy helyi sörrel koccintva nyitották meg a Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválját. Az 1992-ben elindult vonyarcvashegyi Blonder az egyetlen sörfőzde, ami Balaton-parti településen működik. Az üzemeletető, Fekete Tamás vetette fel a településvezetésnek, hogy rendezzenek egy sörfesztivált, a multik helyett kézműves főzdék részvételével.

„Először úgy vonakodtak, aztán mondták, na jó próbáljuk meg és az első már egész jól sikerült, az még fenn volt a sétálóutcába. A második – akkor már kezdtek divatba jönni a kis sörfőzdék – és a harmadik meg teljes sikerrel már itt rendeződött. Szerintem ebbe az évbe olyan hat-nyolc főzdét utasítottak vissza, mert nincs hely, nem fértek be ide.” - mondta el televíziónknak az ötletgazda. 

Azért így is volt miből válogatni a sörimádóknak. Dombóvártól kezdve, Pannonhalmán át, hat településről érkeztek a főzdék. A kínálatban a hagyományos világos mellett barna, búza, ipa, és könnyed gyümölcsös sörök is voltak.  A vendégek igyekeztek több típust is kipróbálni.

„Egy sümegi ribizlis sört és egy sümegi vadlagert." - ezeket tartotta kezében Tihanyi Ferenc. A fiatalember elmondta, hogy a viszonya egész jó a sörrel, szereti, nincs problémája vele - nyilatkozta viccesen. 

A hűsítő sörök mellé első ízben fúvószene is társult. A fesztivállá alakult Fúvószenekari Találkozó könnyed nyáresti szórakozást kínált a sörfesztivál vendégeinek. A helyi Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a mazsorettek mellett nagykanizsai, szigetvári és zalaegerszegi együttesek szórakoztatták a közönséget. A 180 fúvós részvételével zajló zenés programon nem csak indulók, hanem filmzenék, mai slágerek és latin muzsikák is felcsendültek.

„A fúvószenéről sokan azt gondolják, hogy nagyon speciális és sokan ettől félnek. és sokan azt gondolják, hogy a fúvószenekarok csak indulókat tudnak játszani – hát korán sincs így. Kiváló átiratok vannak, mint ahogy ma este is úgy állítottuk össze a repertoárt, hogy egy könnyed nyáresti szórakoztató műsort tudjunk adni.” - mondta el Kiss Tamás, házigazda karnagy. 

A fúvóstalálkozó közel egy idős az 1994-ben alakult házigazda Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekarral. Idén huszadik éve, hogy vendégül látták a helyi művelődési házzal együtt szervezett rendezvényen a zenekarokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 20. csütörtök 16:33 | Keszthely
Nyolcadik alkalommal várják a malátarajongókat a Balaton-parti sétányon.
| 2022. júl. 21. csütörtök 16:26 | Keszthely
Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra.
| 2021. júl. 22. csütörtök 21:49 | Keszthely
Hatodik alkalommal várja a vendégeket a “Keszthelyi Sörnapok” című rendezvény a móló melletti sétányon.
| 2020. júl. 20. hétfő 17:48 | Keszthely
Vasárnap véget ért az öt napos Keszthelyi Sörnapok rendezvénye. Több, mint 250 fajta sört kínáltak.
| 2019. júl. 18. csütörtök 16:46 | Keszthely
Negyedik alkalommal rendezik meg a Móló melletti sétányon az 5 napos programot.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:15
Balatoni Mozaik
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.