+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Háború közgazdász szemmel
2023. január 26. csütörtök 16:25 - Gyenesdiás
Háború közgazdász szemmel
Boros Imre közgazdász volt a vendége a Védett Közjóért Polgári Egyesületnek Gyenesdiáson. A szakember Egy világháború mélyszerkezete címmel elemezte az orosz-ukrán háborút pénzügyi szempontból. Szó esett a magánbankok kialakulásáról és a háttérben meghúzódó érdekekről is.

Boros Imre elmondta, az orosz-ukrán háború esetében is, csakúgy, mint a történelem korábbi összecsapásainál, elsősorban ideológiai érdekek ütköznek. A csaták azonban nem csak a harcmezőkön zajlanak, hanem a társadalom minden szférájára kiterjednek. A szakember beszélt arról, megváltozóban van a korábban kialakult világkép. Ma már azok az országok, amelyek függő viszonyban voltak a nyugattal, kezdenek magukra találni.

„A nyugati világ küzd a nem nyugati világgal, és értékválasztás előtt áll a világ. Egy sajátos világháború folyik, ahol az egyik fél, az ukrán fél a nyugati világ érdekeit testesíti meg, vérét adja érte, minden egyebet a nyugati világ ad az oroszokkal szemben. Az oroszok mögött is vannak ám sokan felsorakozva.” - mondta Boros Imre közgazdász.

Boros Imre beszélt arról is, hogy hogyan jöttek létre a magánbankok, amelyek gyakorlatilag az egész világot irányítják. Szó esett az angol és francia forradalmak hátteréről is. A szakember azt is elmondta, a világban lévő bankok tartalékának 70-80%-a dollárban van. Hozzátette, egyre többekben merül fel a kérdés, hogy az Egyesült Államok ad-e bármit is ezért a pénzért. Az előadás a Védett Közjóért Polgári Egyesület második eseménye volt.

„A mai kornak tulajdonképpen az az igazi követelménye, hogy mi ennek a globális agymosó rendszernek ellen tudunk-e állni. meg tudjuk-e teremteni a mi kis közösségeinkben azt az együttlétet és diskurzust, amivel mi próbáljuk meg alakítani azt, ami minden társadalomnak – nagynak és kicsinek – talán a legfontosabb, hogy a közjót hogyan és miként lehetne megteremteni.” - tette hozzá Szalóki Jenő, a Védett Közjóért Polgári Egyesület tagja.

Az előadáson elhangzott, több állam is már a saját pénznemében értékesíti vagy vásárolja az olajat. Boros Imre kifejtette, ez is azt támasztja alá, hogy egyre többekben merül fel a kérdés, hogy a dollármilliárdok mögött vajon van-e fedezet. A Védett Közjóért Polgári Egyesület a jövőben is tervez előadásokat különböző témákban, amelyekre a belépés ingyenes.    

 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus