+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Köszönet a szolgálatért
2023. január 2. hétfő 15:54 - Keszthely
Köszönet a szolgálatért
2022-ben is megköszönte a város a rendőrök, tűzoltók és mentők munkáját. Szilveszter este jelképes ajándékot kaptak az egyenruhások. A városvezetés külön köszönetet mondott azért, hogy amíg mások szórakoznak, ők készenlétben állnak, távol családjuktól és ha kell segítenek.

Az éjszakás szolgálat fogadta a város képviselőit. A kapitányság udvarán felsorakozott rendőröknek és a teljes személyi állománynak köszönhető, hogy javult a város és a térség közbiztonsága. Az egész éves munkát jelképes ajándékkal köszönte meg az önkormányzat.

dr. Andor László kapitányságvezető: „Úgy gondolom, ebből lehet töltekezni a 2023-as évre és nyilvánvaló, ezt a fajta törődést szeretnénk megszolgálni a következő évben is. Az idei év – röviden, tömören – szélsőségektől, kilengésektől mentes volt. Én úgy gondolom, hogy mind Keszthely városa, illetve az illetékességi területünkön lévő további 49 település közbiztonsága tovább javult, tovább erősödött.”

A keszthelyi rendőrök aktívan járőröztek az éjszaka. Az ünnepléssel összefüggésbe hozható rendkívüli esemény nem történt a városban.

A keszthelyi tűzoltóságon a ’C’ csoport teljesített szolgálatot szilveszterkor. 14 fő, 24 órán keresztül áll ilyenkor készenlétben. A bajtársak figyelembe veszik, hogy ki a családos, és ki dolgozik karácsonykor vagy szilveszterkor.

„Hogy mire számítunk? Az elmúlt évek során teljesen változó volt: apró, cseprő események voltak éjfél előtt, éjfél után. Eddig mai eltelt több mint 12 órát, azt esemény nélkül vészelték át a kollégáim, de nyilván, bárhova kell menni, akkor ezt munkánk elvégzésével meg fogjuk tenni” - nyilatkozta Angyal Péter tűzoltósági felügyelő. 

A keszthelyi tűzoltóknak eseménymentes maradt a szilveszteri szolgálat. Nem kellett vonulni a lánglovagoknak.

A mentők munkáját is ajándékkal köszönték meg. A keszthelyi állomáson éjszaka egy kiemelt mentőegység és egy esetkocsi állt készenlétben. Az itt dolgozóknak is jóleső gesztus, hogy meglátogatják őket.

„Mint minden más társszerv állunk a polgárság, a magyar és külföldi emberek szolgálatában, főleg itt a Balaton-parton megnövelt számban vannak a külföldiek, illetve magyarok, akik itt töltik az ünnepeket. Ugyanúgy látjuk el a feladatunkat, igyekszünk mindent kielégíteni, mindenkin segíteni” - mondta Kulcsár Balázs, a Keszthelyi Mentőállomás vezetője.  

Keszthelyen régi hagyománya van a szolgálatosok köszöntésének. Manninger Jenő polgármester, Raffai-Réz Ildikó és Csótár András képviselők örömmel látogatták meg az egyenruhásokat.

Manninger Jenő polgármester: „Egy kis jelképes ajándékkal fejezzük ki a köszönetünket az éves munkáért, de különösen azért, hogy ezekben az órákban is helyt állnak és a családjuktól távol is szolgálatot teljesítenek. Azt gondolom, ezzel nem csak a mi nevünkben köszönjük meg a munkát, hanem mindenki, aki itt lakik, megköszöni nekik.”

A keszthelyi mentők nem sokkal a köszöntés után már riasztást is kaptak. A Fő téren két huszonéves fiatalt kellett ellátni pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. Csak könnyebben sérültek, nem kellett őket kórházba szállítani. Az országoshoz képest Zala megyében kevesebb volt a mentők feladata. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus