+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Köszönet a szolgálatért
2023. január 2. hétfő 15:54 - Keszthely
Köszönet a szolgálatért
2022-ben is megköszönte a város a rendőrök, tűzoltók és mentők munkáját. Szilveszter este jelképes ajándékot kaptak az egyenruhások. A városvezetés külön köszönetet mondott azért, hogy amíg mások szórakoznak, ők készenlétben állnak, távol családjuktól és ha kell segítenek.

Az éjszakás szolgálat fogadta a város képviselőit. A kapitányság udvarán felsorakozott rendőröknek és a teljes személyi állománynak köszönhető, hogy javult a város és a térség közbiztonsága. Az egész éves munkát jelképes ajándékkal köszönte meg az önkormányzat.

dr. Andor László kapitányságvezető: „Úgy gondolom, ebből lehet töltekezni a 2023-as évre és nyilvánvaló, ezt a fajta törődést szeretnénk megszolgálni a következő évben is. Az idei év – röviden, tömören – szélsőségektől, kilengésektől mentes volt. Én úgy gondolom, hogy mind Keszthely városa, illetve az illetékességi területünkön lévő további 49 település közbiztonsága tovább javult, tovább erősödött.”

A keszthelyi rendőrök aktívan járőröztek az éjszaka. Az ünnepléssel összefüggésbe hozható rendkívüli esemény nem történt a városban.

A keszthelyi tűzoltóságon a ’C’ csoport teljesített szolgálatot szilveszterkor. 14 fő, 24 órán keresztül áll ilyenkor készenlétben. A bajtársak figyelembe veszik, hogy ki a családos, és ki dolgozik karácsonykor vagy szilveszterkor.

„Hogy mire számítunk? Az elmúlt évek során teljesen változó volt: apró, cseprő események voltak éjfél előtt, éjfél után. Eddig mai eltelt több mint 12 órát, azt esemény nélkül vészelték át a kollégáim, de nyilván, bárhova kell menni, akkor ezt munkánk elvégzésével meg fogjuk tenni” - nyilatkozta Angyal Péter tűzoltósági felügyelő. 

A keszthelyi tűzoltóknak eseménymentes maradt a szilveszteri szolgálat. Nem kellett vonulni a lánglovagoknak.

A mentők munkáját is ajándékkal köszönték meg. A keszthelyi állomáson éjszaka egy kiemelt mentőegység és egy esetkocsi állt készenlétben. Az itt dolgozóknak is jóleső gesztus, hogy meglátogatják őket.

„Mint minden más társszerv állunk a polgárság, a magyar és külföldi emberek szolgálatában, főleg itt a Balaton-parton megnövelt számban vannak a külföldiek, illetve magyarok, akik itt töltik az ünnepeket. Ugyanúgy látjuk el a feladatunkat, igyekszünk mindent kielégíteni, mindenkin segíteni” - mondta Kulcsár Balázs, a Keszthelyi Mentőállomás vezetője.  

Keszthelyen régi hagyománya van a szolgálatosok köszöntésének. Manninger Jenő polgármester, Raffai-Réz Ildikó és Csótár András képviselők örömmel látogatták meg az egyenruhásokat.

Manninger Jenő polgármester: „Egy kis jelképes ajándékkal fejezzük ki a köszönetünket az éves munkáért, de különösen azért, hogy ezekben az órákban is helyt állnak és a családjuktól távol is szolgálatot teljesítenek. Azt gondolom, ezzel nem csak a mi nevünkben köszönjük meg a munkát, hanem mindenki, aki itt lakik, megköszöni nekik.”

A keszthelyi mentők nem sokkal a köszöntés után már riasztást is kaptak. A Fő téren két huszonéves fiatalt kellett ellátni pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. Csak könnyebben sérültek, nem kellett őket kórházba szállítani. Az országoshoz képest Zala megyében kevesebb volt a mentők feladata. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus