Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vendégpolgárőrök Gyenesdiáson
2024. júl. 19. péntek | Gyenesdiás
Vendégpolgárőrök Gyenesdiáson
Ezen a nyáron is vendégpolgárőrök teljesítenek szolgálatot Gyenesdiás mindkét strandján. A főszezonban nagy segítség ez helyi polgárőröknek és rendőröknek is. A településre érkező önkéntesek számára nem csak a munkáról szól az ott eltöltött idő, hanem egyben nyaralás is. Július 18-án a kékcsei polgárőröket köszöntötték a Lidó strandon.

Gyenesdiáson 15 éve teljesítenek nyaranta szolgálatot a vendég polgárőrök. Az Önkéntes Polgárőrség Kékcsei Egyesületének tagjai több éve visszajárnak a településre. Szívesen jönnek, hiszen számukra részben nyaralás, részben szolgálat a Balaton-parton eltöltött idő. 

-Feladatunk a strandoknak a rendfenntartása, a parkoló gépkocsiknak a megfigyelése. Ha lehúzott ablakot találunk, azt természetesen közöljük a strandon, és a hangosbemondó közli. A tulajdonosát addig megvárjuk a gépkocsinál, amíg nem érkezik oda, hogy helyre tegye a problémáját. – mondta Vámos György az Önkéntes Polgárőrség Kékcsei Egyesületének elnöke.

Az Országos Polgárőr Szövetség is támogatja, hogy nyáron a Balaton-parton teljesíthessenek szolgálatot az ország távolabbi pontjairól érkező polgárőrök, akik hozzájárulnak a települések és a Balaton biztonságához.    

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kiemelte: -Különösen a szakmai tapasztalatcserét hangsúlyoznám ki. Nézzék meg, hogy a Kelet-magyarországi területen milyen a bűnmegelőzés és a közbiztonság védelme, és milyen a Dunántúlon a Balaton-partján. Úgy látom, és azt tapasztalom a visszajelzésekből, hogy óriási különbség van. Nagyon nagy szakmai feltöltődéssel térnek vissza a szolgálati helyükre a településükre.

A megnyitón elhangozott, hogy a polgárőr szolgálat az elsősorban a lakosság szubjektív biztonságérzetét javítja. A szolgálatot teljesítők a jelenlétükkel megelőzik a jogsértéseket, visszatartják a bűnözőket attól, hogy az adott területen bűncselekményeket kövessenek el. Az objektív biztonságot is erősítik, hiszen kevesebb lesz a visszaélés. 

-A rendőrséggel együttműködve a polgárőrség és a megyei polgárőrség is, akik az ifjúsági tábort is Gyenesdiáson szervezik mind-mind erőssége a közösségünknek. A prevenciót, a statisztikánkat tudja javítani, azzal együtt, hogy az egész település bekamerázott. Én azt hiszem, hogy a statisztikai átlag és a statisztika javulása, az pontosan annak köszönhető, hogy ők visszajárnak hozzánk, viszik a település jó hírét, viszik a biztonságosságának jó hírét és azt az erős kapcsolati rendszert, ami a helyi polgárőrséggel és a rendőrséggel megvan.  – tájékoztatott Gál Lajos Gyenesdiás polgármestere.

Pintér Sándor belügyminiszter nevében Túrós András elnök a polgárőrség érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül Szabó Sándornak, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület  elnökének egy festményt adományozott. Szintén elismerést kapott Horváth Róbert, a Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata kitüntetést vehette át.

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Cserszegtomaj
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban.
| 2023. aug. 4. péntek 16:29 | Gyenesdiás
Az idén először ifjúsági referenseket is képeztek a hagyományos ifjú polgárőrök táboroztatása mellett.
| 2023. jan. 24. kedd 16:39 | Balatonberény
A polgárőrségnek nagyon fontos szerepe van a közbiztonság fenntartásában.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. jún. 29. szerda 18:12 | Dunapataj, Hévíz
Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Diagnózis
18:35
Göcsej Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:11
Természetvédelem határok nélkül
20:33
Savaria Filmfesztivál
21:00
Diagnózis
21:35
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.