Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Új autója van a cserszegtomaji polgárőröknek
2024. máj. 28. kedd | Cserszegtomaj
Új autója van a cserszegtomaji polgárőröknek
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban. Önrész hozzáadása nélkül tudtak vásárolni új autót. A pénteki átadóünnepségen elhangzott, hogy jól dolgoznak a faluban az önkéntesek, fontos munkát látnak el a közrend és a közbiztonság érdekében.

Felmatricázva, tetőfénnyel felszerelve várja az első bevetéseket a cserszegtomaji polgárőrség új autója. A Suzuki Vitara hibrid meghajtású. Régi vágya volt az egyesületnek az új kocsi, a régi járművüknek sok volt a műszaki hibája. Mostantól egy új, a szolgálat igényeit teljesen kielégítő járművel dolgozhatnak.  

Antal László elnök: „A közrend és a közbiztonság érdekében fogjuk használni, amit végeredményben a rendőrség kiegészítéseként gyakorlunk. Napi szinten közlekedünk az autóval, hol hajnalban, hol nappal, mindenki a szabadidejében, önkéntesen vállalja. Például én létrehoztam a polgárőrség facebook oldalán egy olyat, hogy hajnali őrjárat Cserszegtomajon. Hajnalban megyek el különböző részekre, ahol fényképeket csinálok, amiket felteszek a facebookra.”

Az új járőrautót Mezei András plébános áldotta meg. Az átadóünnepség a Vadász utcában volt, itt van a polgárőrök bázisa, közvetlenül a rendőrség körzeti megbízotti irodájának szomszédságában. Pálinkás Mihály, a Keszthelyi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője elismerően szólt a helyi polgárőrök munkájáról. Kiemelte, hogy sokat tesznek a közösségért. A polgárőrség a rendőrség elsőszámú stratégiai partnere, nincs olyan terület, ahol ne tudnának segíteni. A Zala Vármegyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Bódics Zoltán adta át az autó kulcsát. 

„Kormányunk jóvoltából a Magyar falu program keretében az egyesületek pályázathoz tudnak jutni és ezáltal meg tudják ezeket a gépjárműveket nyerni és ezt a szolgálatuk alatt tudják hasznosítani” - fogalmazott Bóbics Zoltán elnökhelyettes.

Az új autó vásárlására hétmillió forint támogatást nyert a Cserszegtomaji Polgárőr Egyesület. Több árajánlat begyűjtése után végül egy keszthelyi autókereskedésnél szerezték be a járművet. 2001 decemberében alakult a társaság. Jelenleg 34 aktív tagjuk van. Idén 3 fővel bővült a tagok létszáma. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. aug. 4. péntek 16:29 | Gyenesdiás
Az idén először ifjúsági referenseket is képeztek a hagyományos ifjú polgárőrök táboroztatása mellett.
| 2023. jan. 24. kedd 16:39 | Balatonberény
A polgárőrségnek nagyon fontos szerepe van a közbiztonság fenntartásában.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. jún. 29. szerda 18:12 | Dunapataj, Hévíz
Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét
| 2022. jún. 3. péntek 17:13 | Keszthely
A Tiszán segítik az ottani szervek munkáját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.