Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A tettek fiataljai
2020. ápr. 20. hétfő | Keszthely
A tettek fiataljai
2020-ról ne a karantén, hanem a tett jusson eszünkbe – ezt a célt fogalmazta meg a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület. Az ősszel alakult civil szervezet tagjai a szájmaszkok osztása és az idősek számára történő bevásárlások mellett a tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak is segíteni kívánnak. Online korepetáláshoz toboroznak középiskolásokat és egyetemistákat. A segítők mellett már azok is jelentkezhetnek, akiknek segítségre van szükségük. Ezt az ország bármely pontjáról szívesen fogadják, hiszen a korrepetálások online formában fognak történni.

Tojás, kenyér, liszt, felvágott, zöldségek a bevásárlókocsiban – ilyen árukat kértek az idősek az önkéntes fiataloktól. A Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület tagjai nem csak élelmiszerboltokba, hanem szükség esetén a gyógyszertárba, vagy a postára is elmennek, hogy segítsék a veszélyeztetett időseket.

„Ezeknek van egy folyamata, ez is megtalálható online facebook oldalunkon. Tehát telefonhívással történik a segítségkérés, e-mailen a bevásárlólista elküldése, visszafelé meg amikor visszük az úgymond megrendelt árukat, akkor smsben elküldjük az árat, azt borítékban várjuk visszafelé és mi a szatyrot a bevásárlás után a ház kapujába tesszük le. Úgy gondoltuk azért pár szót érdemes ezekkel az idős emberekkel váltani, hiszen valószínűleg mi vagyunk az egyetlen kapcsolatuk a külvilággal” - fogalmazott Németh Ildikó, az egyesület alelnöke. 

A keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal közreműködésével szájmaszkokat is osztanak az egyesület tagjai. Eddig több mint száz darab ilyen védőfelszerelést juttattak el a keszthelyi és környékbeli embereknek. A testi- mellett a szellemi egészségre is gondolnak a fiatalok. Egy pszichológus tagjuk online mentális karantréninggel kíván segíteni. Minden napra egy jó tanáccsal látja el a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület oldalát követőket. Tevékenységüket bővítik, ezért felhívást tettek közzé.

„A közösségi szolgálat úgy működik, hogy egyetemisták, középiskolások jelentkezését várjuk. A középiskolásoknak az érettségihez beszámítandó pontokba tudunk segíteni. Azoknak a jelentkezését is várjuk, akiknek segítségre lenne szükségük; online korepetálásra matematika, magyar, idegen nyelv területről és nagy örömmel vettük, hogy már vannak jelentkezőink mind középiskolásoktól, egyetemistáktól és nagyon sok kollégától kaptunk már jelentkezést, hogy szívesen segítenének” - tette hozzá Németh Ildikó. 

Az egyesület 2019 őszén alakult, 14 fővel. A céljuk, hogy tegyenek azokért a fiatalokért, akik a szülőföldjükön szeretnének letelepedni. Ennek kapcsán az egyesület alelnöke úgy fogalmazott: „Szerettük volna, ha megszerzett tapasztalataikat, tudásukat itt kamatoztatnák és számukra minőségi szórakozást szeretnénk biztosítani. Úgy gondolom, hogy tagjaink képzettsége teljes mértékben megegyezik ennek a megvalósításával. Van közöttünk pedagógus, közgazdász, vidékfejlesztő, mediátor, pszichológus, kommunikátor, ügyeskezű ezermester, rendezvényszervező tényleg a teljesség igénye nélkül. És egytől egyig elkötelezettek vagyunk, hogy a kitűzött céljainkat elérjük.” 

A Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület tagjai azt a célt fogalmazták meg, hogy 2020-ról ne a karantén, hanem a tett jusson eszükbe.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. okt. 20. szerda 17:08 | Gyenesdiás
Az útszéli kereszt a Gyenes és Diás közötti határvonalra épült, melyet 1807-ben állíttaták.
| 2023. aug. 29. kedd 15:05 | Balatongyörök
Az Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokság balatongyöröki fordulójára 400 versenyző jött.
| 2023. máj. 10. szerda 16:56 | Alsópáhok
Megkoszorúzták a tűzoltók védőszentjének szobrát.
| 2023. jan. 5. csütörtök 13:28 | Zalaegerszeg, Balatongyörök
33 zalai önkéntes tűzoltó egyesület kapott új eszközöket.
| 2022. okt. 11. kedd 14:03 | Gyenesdiás
A helyiek a Pásztorház és a József Attila Könyvtár előtti teret tették rendbe.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.