Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Egy hétig dolgoztak a Tiszán a vízi polgárőrök
2022. jún. 15. szerda | Keszthely
Egy hétig dolgoztak a Tiszán a vízi polgárőrök
A Tiszán teljesítettek szolgálatot a balatoni vízi polgárőrök! Hazaérkeztek a vízi polgárőrök, akiket arra kérték fel, hogy egy hajóval és négy fővel segítsék a Csongrád-Csanád megyei polgárőrök munkáját. Egy hetet dolgoztak a Tiszán, a Magyarország – Szerbia között 4 kilométeres szakaszon.

A polgárőrség Balatoni Vízitagozatának hajója szeli a Tisza folyó vizét. A kisméretű Qucksilver  kabinos hajóval az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére négy fő érkezett a térségbe. Egy hétig  teljesítettek szolgálatot a Tiszán a balatoni polgárőrök. A Csongrád-Csanád megyei polgárőrök munkáját segítették a Szerbia és Magyarország közötti határszakaszon a honvédség naszádjával együtt. A Keszthelyi József Attila Vitorlás Sport Egyesület telepére érkeztek meg június 12-én érkeztek haza a vízi polgárőrök. A szállító sólyakocsiról szerelik le a gondosan rögzített hajót, hogy a határvédelmi feladatellátás után újra a Balaton vizére tegyék. 

"Mi minden éjjel 12 órában. Egy hétig voltunk lent segítve az ottaniak munkáját. A honvédség naszád 24 órában kint van. Amikor viszont váltásra mennek be, egyedül mi voltunk kint a Tiszán. A tapasztalatok már az első nap nagyon érdekesek voltak. Már a megjelenésünkkor – gondolom a migránsok nem számítottak ránk. Amikor egy hajó elment a pihenőre, megjelentek motorcsónakokkal. Amikor mi elindultunk feltartóztatni őket, meglátva a magyar nemzeti lobogót, visszamentek szerb oldalra és ott is maradtak. Tudomásunk szerint, amíg lent voltunk,nem került sor határátlépés kísérletre."- mondta el Kerekes Péter ny. rendőr alezredes, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A speciális határvédelmi feladatban a vízen, egyedül a balatoni polgárőrök tudtak segíteni, amiről Bokor Csaba a következőt mondta. "A Tisza mint folyóvíz teljesen másképp viselkedik mint a Balaton. A Balatonon léteznek nagyon nagy hullámok, teljesen más szélviszonyok. A Tiszán ez nincs. Tehát egy nagyon erős intenzitású folyam ahol a hajónk teljesen jól vizsgázott, és egy nagyon érdekes feladatot láttunk el, mert nincs hajózás ezen a szakaszon. Tehát a katonai hajón és rajtunk kívül senki nem közlekedett ezen a szakaszon rajtunk kívül."

A négy  polgárőr újra segítene a határszakaszon. Már tárgyalnak a rendvédelmi szervekkel a következő időpontról. A vízi polgárőrök hajója addig sem pihen a keszthelyi kikötőhelyén. A vízi polgárőrök a Balatonon és a Kis-Balatonon teljesítenek szolgálatot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. jan. 2. kedd 16:09 | Keszthely
Az év utolsó napján köszöntötte a szolgálatot teljesítőket a városvezetés.
| 2023. jan. 2. hétfő 15:54 | Keszthely
Szilveszter este jelképes ajándékot kaptak a rendőrök, tűzoltók és mentők.
| 2022. júl. 11. hétfő 16:41 | Keszthely
Vasmisén ünnepelték hatvanöt éves szolgálatot Bajner István atyának.
| 2020. ápr. 20. hétfő 14:36 | Keszthely
Online korepetálásra is önkéntesek jelentkezését várja a Nyugat-Balatoni Ifjúsági Egyesület.
| 2020. jan. 2. csütörtök 15:33 | Keszthely
Ajándékcsomaggal köszöntötte a városvezetés a szilveszterkor szolgálatot teljesítő egyenruhásokat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:17
Természetvédelem határok nélkül
08:40
Hargita TV
09:00
Egy csipetnyi szó
09:31
Hargita TV
10:00
Híradó
10:45
Diagnózis
11:17
Természetvédelem határok nélkül
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.