+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / „Ki kér golyót a fejébe?” - így tombolt a gumilövedékes puskás férfi Keszthelyen
2022. december 8. csütörtök 14:51 - Keszthely
„Ki kér golyót a fejébe?” - így tombolt a gumilövedékes puskás férfi Keszthelyen
Egy Balaton-parti vendéglátó egységben kamerák rögzítették, amint egy férfi fegyverrel a kezében ordibál és fenyegetőzik. Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.

A vádlott 2021. szeptember 4-én 20 óra után bement egy keszthelyi étterembe a saját tulajdonában lévő lőfegyvernek nem minősülő, 17 mm kaliberű gumilövedékes, duplacsövű, 2 db gumilövedékkel betárazott működőképes puskával. A férfi a fegyverrel a kezében azt kiabálta: „Hol a Bence?”.  Folyamatosan ordibálva átment az étterem konyhájába, majd újra visszatért a teraszra azt kiabálva a vendégeknek, hogy: „Ki kér golyót a fejébe?”. A pincér többször felszólította, hogy hagyja abba és távozzon. Erre a férfi a teraszon helyet foglaló egyik vendéghez lépett és a puska csövét a homlokához szorítva megkérdezte tőle, hogy: „Kér-e golyót a fejébe?”. A vendég és asztaltársasága megrémült, míg a másik asztalnál egy szülő a gyermekével együtt igyekezett elmenekülni. Ezt követően a vádlott kilépett a teraszról és a hátizsákjába tette a fegyvert. Ekkor megérkezett a vendéglátóhely tulajdonosa, aki felszólította a férfit, hogy ne ordibáljon. Erre a vádlott két kézzel a mellkasán meglökte a férfit, ismét elővette a táskájából a fegyvert és tőle is megkérdezte, „Kér-e golyót a fejébe?”. A tulajdonos újra elküldte a férfit, aki a fegyvert a hátizsákjába téve távozott a helyszínről.

A 2022. december 7. napján megtartott előkészítő ülésen a Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki garázdaság bűntettében, s ezért őt 1 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette és ezidőre elrendelte pártfogó felügyeletét is.

Az ítélet jogerős.

forrás: Zalaegerszegi Törvényszék 

 

galéria
 
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus