+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Mézeskalácsból van a Szigetfürdő is
2022. december 7. szerda 16:33 - Keszthely
Mézeskalácsból van a Szigetfürdő is
Ismét felépült a mézeskalácsfalu a Csány-Szendrey Általános Iskola Fodor utcai épületének aulájában. A COVID miatt két évig nem készíthették el az illatozó települést, így még nagyobb örömmel valósították meg az épületeket és díszeket. A szülők, pedagógusok és diákok közös alkotása az ünnepekre készíti fel az iskola közösségét.

Havas házak, templomok, hegyek is megjelennek a Csány-Szendrey Iskola mézeskalácsfalvában. Egy cukrászdát is találnak az érdeklődő szemek, melynek még a kirakatában is mézeskalácsszívek és torták láthatóak. A Mikulás több alkotáson is jelen van, karosszékében is pihen, de rénszarvasaival a falu felett is repül. A másodikosok szülei, pedagógusai és diákjai pedig a Szigetfürdőt építették meg a tésztából, körülötte hattyúk is úsznak. A tanulók szívesen nézik meg az alkotásokat, melyek az általuk feldíszített karácsonyfa mellett kaptak helyet.

„Az évek alatt a szokásból egy hagyomány keletkezett. És mindannyian nagyon örülünk, hogy bármikor, mikor átfutunk ezen az aulán a szünetekben, megállunk egy-egy percre és megnézzük ezeket a gyönyörű csodákat. Az illat miatt is olyan érzésünk lesz, minthogyha már itt lenne a karácsony. Ez minden gyereknek segít, hogy jobban ösztönződjünk a tanulásra és az advent ünnepére.” - mondta el Gedeon Miklós tanuló.

A mézeskalácsfalut a Szülői Munkaközösség találta ki. Minden évben közösen sütik meg az édes települést. Minden osztályból külön-külön csoportok készítik el az alkotásokat. A sablonokat is sokszor saját maguk tervezik meg. A pandémia miatt az elmúlt években nem állíthatták ki a süteményeket, így még nagyobb örömmel készültek a vállalkozó szelleműek arra, hogy új épületeket állítsanak össze.

„Nagy kihívás ez minden évben. Szabályos manufaktúrák alakulnak asz osztályokban. Ékes példája ez a család és az iskola együttműködésének, hisz szülők, gyerekek, pedagógusok együtt alkotnak egy ilyen kis team-et. Mindenki igyekszik nagyon kreatívan megvalósítani valami kis épületet. Kell egy jó ötlet, kellenek ügyeskezű sütő anyukák, nagymamák, családtagok, akik megsütik a tésztát és az igazi kihívás a dekorálás, amiben a gyerekek is tudnak segíteni.” - osztotta meg Kozma Bernadett pedagógus.

A szervezők örömmel vették azt is, hogy a lelkesedésnek köszönhetően folyamatosan növelni kell a kiállító asztal méretét, egyre több házikó kerül rá. A közösségépítő kreáció a téli szünetig fogja díszíteni az iskola auláját.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus