+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / “Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány
2022. december 2. péntek 16:14 - Keszthely
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány
“Mondjunk nemet a szankciókra!” címmel hirdetett országjárást a kormány. Egyúttal arra kérik az embereket, hogy töltsék ki a konzultációs ívet, és ezzel fejezzék ki akaratukat. Keszthelyre Menczer Tamás államtitkár látogatott a program keretében.

Menczer Tamás államtitkár a Balaton Színházban megtartott telt házas fórumon fejtette ki a szankciós politika hátrányait. Megerősítette: a magyar kormány a béke híve, a szomszédban zajló harcok lezárásának megoldásaként csakis a tárgyalóasztalt tudja elképzelni. Negatív példaként hozta fel az egyik brüsszeli belügyi biztos szavait, miszerint a válságnak akkor lesz vége, ha Oroszország veszít a háború során.

"A magyar kormány álláspontja ezzel teljesen szemben áll. Azt mondjuk, hogy azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, és nem fogadunk el semmilyen olyan álláspontot, amely akadályt gördít, nehezíti a béketárgyalásokat vagy az azonnali tűzszünetet, és azt mondja, hogy 'majd lesz tűzszünet, majd lesznek béketárgyalások, ha'. Mi ezt a 'ha' szócskát nem szeretnénk, és ellene vagyunk. Mi azt mondjuk, hogy ennek kell lennie, és minden 'ha'-val kezdődő mondatról majd a tárgyalóasztalnál kell beszélni" - így fogalmazott Menczer Tamás.

Menczer Tamást Keszthelyre Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője hívta meg. Az országjárás során a kormány találkozni tud a választópolgárokkal. Így meg tudják beszélni azokat a kérdéseket, amelyek a legégetőbbek az ország számára. A lakossági fórumot megelőzően Menczer Tamás és Nagy Bálint közös sajtótájékoztatót tartott. Nagy Bálint így gondolja: "Látjuk, tapasztaljuk azt, hogy mind az energiaválság, mind a szankciós infláció, mind az elhibázott brüsszeli döntések nemcsak Európában, hanem Magyarországon is nagyon nagy árat fizettetnek. Nagyon nehéz ilyenkor a lehető legmegfontoltabb és legjobb döntéseket meghozni. De annak érdekében, hogy ez megtörténjen, a magyar embereknek a tájékozottságának lehetőleg teljesebbnek kell lenni."

Menczer Tamás a fórum során hangsúlyozta: a jelenlegi energia- és gazdasági válság okozója kis részben a háború, jelentősebb részben pedig a szankciós politika. Arra kérte a hallgatóságot, hogy a nemzeti konzultáció kitöltésével alakítsanak ki egyetértési pontokat, illetve erősítsék meg a kormányt a vázolt pacifista álláspont képviseletében.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus