Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A szankciós politika gazdasági hatásairól
2022. dec. 5. hétfő | Keszthely
A szankciós politika gazdasági hatásairól
A szankciós politika gazdasági hatásait ismertette Dr. Toldi Ottó a Balaton Színházban. A Mathias Corvinus Collegium szakértője szerint az Európai Unió megoldásai rövidtávon nem működnek.

Az uniós szankciós politika tervezete szerint egy év alatt az orosz földgáz 66%-át kellene kiváltani cseppfolyósítottal. Ez mintegy százmilliárd köbmétert jelentene évente. A cseppfolyós földgázt előállító országok többsége óvatos politikát folytat.

Dr. Toldi Ottó, a MCC Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője: „Rövidtávon nagyon kérdéses, helyesebben inkább pesszimista lennék személy szerint. Én nem látom, hogy e mögött van realitás. Ráadásul az EU pontjai között, teljesítendő pontjai közt van egy olyan is, hogy a lakossági energiafelhasználást kellene 14-15%-kal csökkenteni. Ugye ez is nagyon veszélyes játék, mert egy kicsit hidegebbel indult ez az ősz vége, tél eleje, és Németországban minden fogadkozás ellenére a lakossági energiafelhasználás 11%-kal nőtt.”

Magyarországnak sok energiahordozója van. A megújuló energiák mellett a paksi atomerőműhöz szükséges fűtőelem több évre rendelkezésre áll, ezzel biztosítva a folyamatos ellátást.  A primer energiaigényünk mintegy két és félszeresét tudnánk saját forrásból kielégíteni

A Mathias Corvinus Collegium tehetséggondozással foglalkozik, országosan több egyetemi városban szerveznek szakmai előadásokat. A tavaly szeptemberben indult programsorozat keszthelyi állomásaként a Klímapolitikai Intézetet választották az aktuális gazdasági helyzet szakmai ismertetésére.

Dr. Sali Zsófia, az MCC Zalaegerszegi Képzési Központ vezetője:  „A tehetséggondozó programok az általános iskola felső tagozatai számára szerveződnek, illetve a középiskolások részére is szervezünk különböző kurzusokat. Ezeknek a helyszíne Zalaegerszeg, de a keszthelyi diákok is nagy előszeretettel látogatják ezeket az eseményeket.”

Az érdeklődők csütörtökönként és péntekenként látogathatnak el ezekre a készség- és képességfejlesztő alkalmakra. A sokrétű tematika mellett országosan elismert szakemberek, tanárok, kutatók, művészek, cégvezetők, sportemberek előadására várják a fiatalokat magyar, és angol nyelven.

Farkas Adél - Keszthelyi TV

| 2023. nov. 12. vasárnap 20:56 | Vonyarcvashegy
A miniszterhelyettes a Polgári Esten elmondta, fontos az aktuális helyzetről beszélni.
| 2022. dec. 2. péntek 16:14 | Keszthely
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
| 2023. nov. 27. hétfő 12:49 | Keszthely
A KÉVE irodában tartott fórumot a Mindenki Magyarországa Néppárt alapítója.
| 2023. jan. 27. péntek 13:42 | Keszthely
A Horthy-korszak kormánypártjának és ellenzékének együttműködéséről tartottak előadást a könyvtárban.
| 2018. már. 12. hétfő 17:47 | Keszthely
Manninger Jenő célja, hogy folytatódjanak a fejlesztések és tovább növekedjenek a bérek és a nyugdíjak.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.