+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Karate verseny Keszthelyen
2022. november 7. hétfő 18:24 - Keszthely
Karate verseny Keszthelyen
Országos Ju-jutsu karateverseny zajlott Keszthelyen. A hétvégén a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központban hetedik alkalommal gyűltek össze hazánk legjobbjai. Délelőtt a fiataloké, délután a felnőtteké volt a tatami.

Keszthely hetedik alkalommal adott otthont az Országos Ippon Shubu Karate Versenynek. Különböző korosztályok mutathatták be tudásukat. Elsőként az utánpótláskorúak. Csiki Roland is a fiatal versenyzők egyike: "Három éve karatézom. Nekem ez a sport ez úgy jött, hogy minden álmom volt, hogy egy ilyen küzdősportot űzhessek, és hát szabadidőként, meg jó sport" - mondja.

A karate sportot egész fiatal korban el lehet kezdeni. Előre meghatározott mozdulatsorokat és formagyakorlatokat, valamint küzdelmeket is bemutattak a versenyen. Délután már a felnőttek vették birtokba a tatamit. A karate nem “csak” egy sport. Az egyébként sok tanulást igénylő mozdulatok begyakorlása nem csak a testet, hanem a lelket is edzi.

"A verseny célja a karate népszerűsítése és a klubok közötti kapcsolatok ápolása. A versenyre 11 egyesület nevezett az egész országból. Ez 104 főt jelent és több, mint 200 nevezést. Versenylehetőséget biztosítunk az utánpótlásnak és a felnőtt versenyzők számára is" - tudtuk meg a Budo Karate & Jujutsu International Szövetség elnökétől, Bézsenyi Renátától.

Keszthely városát az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke képviselte a versenyen. Csótár András a megnyitón hangsúlyozta: a településnek fontos a sport - nem csak az egészségmegőrzés, hanem a közösségteremtés miatt is. Így folytatta: "Fontos nekünk, hogy ezt a rendezvényt, ezt a sportversenyt évről évre a keszthelyi Shotokan Sportegyesület megszervezi. Most is nagyon sokan jöttek el az ország legtávolabbi pontjáról is. Ez azt jelenti, hogy rangja van ennek a versenynek. Most már lassan két évtizede rangja van ennek a versenynek, és emiatt Keszthely város önkormányzata örömmel áll mellé és támogatja is ezt."

A karate harcművészet lényege, hogy a jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat segítségével fejlessze a személyiséget - a test-lélek-technika hármasán keresztül.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus