Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Világbajnokok Keszthelyen
2024. aug. 28. szerda | Keszhely
Világbajnokok Keszthelyen
Több, mint 500 karatéka sorakozott fel vasárnap a keszthelyi sportcsarnokban, ahol a World Karate Organization elnöke, Shihan Kenji Midori mester köszöntötte a sportolókat, majd közös edzésen vehettek részt a szemináriumon résztvevők.

Fegyelmezetten köszöntötték a nemzetközi karate szeminárium vendégeit a résztvevők a Városi Sportcsarnokban. Hasonlóan kiemelt eseményt 10 éve rendeztek utoljára, amikor egy nemzetközi verseny lebonyolítása miatt látogatták meg hazánkat.

„10 évvel ezelőtt voltam itt utoljára, és azt látom, hogy most itt több mint 500-an gyűltek össze ezen a szemináriumon. Azt gondolom, Európában Magyarország képes erre egyedül, hogy ennyi ember eljöjjön, egy ilyen magas szintű szemináriumra.” - ismerte el a magyar karateszövetség munkáját Shihan Kenji Midori, a Word Karate Organization elnöke.

A nemzetközi szintű rendezvényen 9 ország dojoiból érkeztek növendékek: a magyarországi egyesületek mellett holland, litván, román, szlovén,horvát, szlovák,japán, és lengyel klubok képviseltették magukat, akiket a karate szeretete tett közösséggé.

„A karate azért fontos, hogy erősek legyünk, ez egy nagyon fontos dolog fizikailag és lelkileg is. A karate, mint harcművészet nem csak arról szól, hogy erősek, legyünk, hanem kedvesek is, mert ha kedvesek vagyunk egymáshoz, az vezet a békéhez.”

A két napos eseményen csoportbontásban edzhettek a karatékák olyan világhírű oktatók irányítása alatt, mint Shihan Yasukazu Koi, a WKO főtitkára, Sensei Yuji Shimamoto - kumite világbajnok, Sensei Kembu Iriki - kumite világbajnok, valamint  Sensei Taishi Watanabe - kata világbajnok.

„Ahhoz, hogy valaki világbajnok legyen, a kihun edzést, a katát, valamint a kumitét is. Tehát nem elég csak erősödni, hanem a karate minden egyes fokozatát el kell sajátítani, hogy valakinek esélye legyen a világbajoki cím eléréséhez”

A szeminárium nagy jelentőséggel bír a magyar karate életében. Különösen nagy megtiszteltetés, hogy a delegáció elfogadta a Kálóczi Branch meghívását.

„A világ tekintetében azt gondolom, hogy ez egy óriási győzelem, számunkra magyarokra nézve,  hogy itt lehet 3 világbajnok, itt lehet Midori Sihan, itt lehet a vezetőség, és együtt közösen edzzhetünk és tanulhatunk.” - nyilatkozta Kálóczi József, 6 danos mester, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet - Kálóczi Branch elnöke.

A Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet szerint kevés nagyobb, vagy ehhez hasonló fontosságú esemény történhet a magyar karate történetében.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2023. okt. 23. hétfő 12:04 | Keszthely
8. alkalommal szervezték meg szombaton a Keszthely Kupa karate versenyt.
| 2023. szep. 28. csütörtök 15:46 | Zalakomár
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
| 2022. nov. 7. hétfő 18:24 | Keszthely
A hétvégén a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központban 7. alkalommal rendeztek karate kupát.
| 2020. okt. 27. kedd 15:31 | Keszthely
80 versenyző mérte össze a tudását az Ippon Shobu Karateverseny 5. Keszthelyi Kupáján.
| 2020. feb. 20. csütörtök 16:59 | Keszthely
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
19:06
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika Tv
21:00
21:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.