+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Virágok, mécsesek, koszorúk - a keszthelyi piacon is
2022. október 28. péntek 18:19 - Keszthely
Virágok, mécsesek, koszorúk - a keszthelyi piacon is
Idén is óriási a választék virágokból, mécsesekből, koszorúkból és ezek szinte minden üzletben kaphatók. A keszthelyi piacon több kereskedő is kínálja ezeket az árucikkeket. A hosszú hétvégét megelőző utolsó piaci napon, azaz tegnap volt a legnagyobb kereslet ezekre a termékekre.

Ki biciklin, ki kézben vitte a koszorúkat már kora reggel a keszthelyi piacról. A választékra nem lehetett panasz: szinte mindenhol lehetett kapni az ünnepkör szokásos kellékeit. A kereskedők szerint koszorúkból átlagosan öt-hat darabot vásárolnak az emberek. Belovári Lászlóné most csak egy koszorút vett: "Elfogadható áron vettem az élő koszorút. Amúgy a virágot meg még nem tudom, mert azt majd szombaton akarom megvenni."

Az árak nem követték teljes mértékben az inflációt: tíz-tizenöt százalékos a drágulás tavaly óta. Ez a kereskedő hölgy, Kutiné Bohár Erika már harminc esztendeje árusít a keszthelyi piacon. "Szeptember elején kezdtük a krizantémot, árvácskát. Az utolsó héten viszik a legjobban a krizantémot. Az árvácskánk, hála Istennek, nekünk elfogyott. A krizantémmal jövünk" - mondja.

A legkisebb díszek ezer forint alatt vásárolhatók, de jellemzően két-háromezer forint között kezdődik a díszesebb termékek ára. A legnagyobbakért közel tízezer forintot is kell fizetni. Ezt Marton Tibor is megerősíti: "Azért jöttünk, hogy ez az utolsó szerdai piacnap itt Keszthelyen. Koszorút szeretnénk vásárolni, körbenéztünk, néztük az árakat. Elég húzósak, van 3000-től, 4000-től, 6000-től, sőt, még drágább is. Itt van élővirágos, ilyen-olyan, szép koszorúk vannak."

A kereskedők úgy tapasztalják: ha a vásárlónak megtetszik valami, akkor megveszi - nem jellemző az árérzékenység. Kocsis Tamás őstermelő így látja: "Tíz százalék körül, szerintem akörül áll... volt a növekedés az árban. Megpróbáljuk azért mi is tartani azt, hogy ne szálljon el. Azért bízunk abban, hogy az embereknek megemlékezésre meg kell vásárolniuk, de hát azért mégis valamit kellett emelni rajta igazából."

A kereskedők szerint a kereslet nem csökkent tavaly óta és a vásárlók is hasonló termékeket keresnek. Ugyanakkor népszerűbb a fehér krizantém, valamint egyre jobban hódítanak a változatos színek.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus