+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fafaragó tábor Vonyarcvashegyen
2017. szeptember 29. péntek 11:33 - Vonyarcvashegy
Fafaragó tábor Vonyarcvashegyen
Motorfűrészek zaja veri fel a csendet Vonyarcvashegy egyik utcájában. Nem favágás, hanem fafaragó tábor zajlik itt. A helyiek már megszokhatták a pár napig tartó motorzúgást, mivel ez már a huszadik ilyen megmozdulás. A települést díszítik az itt készült alkotások.

A láncfűrésznek van a legnagyobb szerepe ebben a fafaragó táborban Vonyarcvashegyen. A durva szerszámokkal finom alkotások készülnek: játék- és mesefigurákkal díszített padokra érkezett a felkérés a főtámogató önkormányzattól. Csiga, béka, darázs és egyéb állatok egyaránt díszítik majd a szabadtéri bútorokat.

"8-10 padot szeretnénk megoldani. Süni, róka lesz, ami eszünkbe jut. Mindenki különböző dolgokat, méh, darázs. Az lenne a lényeg, hogy ne legyen balesetveszélyes és a gyerekeknek azért tetsszen - ezt próbáljuk megoldani. Mindenki régi fás, különböző helyekről vagyunk. Horvátország, Zala, én Pest megyéből. A fele összeszokott csapat, de vannak új arcok is. A hangulat jó. Reméljük, hogy kész’ is leszünk hétvégére." - mondta el Beretvás Csanád, faszobrász.

A tábor a Telenkó üdülő udvarán zajlik. Az idén készülő alkotások a strand játszóterén lesznek elhelyezve.  A technikát, a módszert és a stílust mindenki szabadon választhatja meg. Akik elfogadják a meghívást, nagyon szeretik a fát, mint alapanyagot és szeretnek is vele dolgozni. A táborban mindent biztosít az önkormányzat a számukra, ami az egy hetes munkához és tartózkodáshoz kell. A két-három méter hosszúságú, negyven cm átmérőjű rönköket a balatonfelvidéki erdőgazdaság biztosította.

"A Lidó strand játszóterei mellé készítünk ülőalkalmatosságokat, padokat a szülők részére, kapcsolódóan a játszóterek tematikájához. Tehát mese és állatfigurás padok készülnek. Jelenleg hat fő dolgozik a táborban. Egy vendégfaragónk van Horvátországból, a többiek Magyarországról érkeztek. Az előző táboroknak a törzsgárdája van itt. Több vendéget szerettünk volna fogadni, egyéb okok végett nem tudtak részt venni. Egészségi okok, munkahelyi elfoglaltság végett." - tájékoztatott Major Lajos, a fafaragó tábor vezetője.

Az ezekkel a szerszámokkal való faragás hatalmas erőnlétet, fizikai helytállást kíván meg a résztvevőktől. Természetesen nem csak láncfűrésszel dolgoznak. Kalapács, véső, elektromos csiszoló egyaránt szerepel a repertoárban. A táborba Horvátországból, Szigetújfaluról, Letenyéről, Nagykanizsáról vasárnap érkeztek meg a művészek. A munka szombatig fog tartani. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus