Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 79 ifjú polgárőr táborozik Gyenesdiáson
2024. aug. 8. csütörtök | Gyenesdiás
79 ifjú polgárőr táborozik Gyenesdiáson
Idén is Gyenesdiás ad otthont az Országos Polgárőr Szövetség ifjúsági táborának. Az Országos Polgárőr Ifjúsági Tagozat 10 éve szervezi a Balaton mellé a fiatalok oktatási és kikapcsolódási programot. Hazánk minden vármegyéjéből érkeztek a résztvevők, 79 18 év alatti vett részt a programon.

A bemelegítés elengedhetetlen az esti edzések előtt. Minden izmot meg kell mozgatni, hogy minél kisebb legyen egy esetleges sérülés kockázata. A fiataloknak számos olyan feladatot kell megoldaniuk, ami a bizalomépítésről szól. Egyebek között kettesével és hármasával kellett egymás mögé állniuk, és vagy az első vagy a hátsó embernek lehetett csak nyitva a szeme. Így irányították társaikat. Egymásnak háttal állva is vezették a másikat. Önvédelmi edzéseket is tartanak a jövő generációjának, ezzel is segítve őket későbbi tevékenységükben, mindennapjaikban. Az ifjú polgárőrök között vannak, akiknek már több éves tapasztalatuk van, a táborban pedig még több tudást tudnak szerezni. 

„Nagyon megtetszett így már eleinte a rendőrség munkája. Megtaláltam a polgárőrséget, ezáltal tudok majd segíteni a rendőröknek, más embereknek is, meg a környezetemben élő lakosoknak is tudok ez által segíteni.” - mondta el Varga Hanna ifjú polgárőr.

A fiatal polgárőrök előadásokat is hallgathatnak. A rájuk vonatkozó szabályok mellett újabb ismereteket kaphatnak a bűnmegelőzésről, a konfliktuskezelésről vagy éppen az intézkedéstechnika alapjairól. Megismerkedtek több polgárőr egyesülettel és a vízi polgárőrök is bemutatkoztak nekik. 2015 óta van arra lehetőség, hogy 14 és 18 év közötti fiatalok is láthassanak el szolgálatot a polgárőrségen belül. Sokat tehetnek a közösségért. 

„A célunk az, hogy minden vármegyéből jöjjön két-három fiatal, vigye el annak a hírét, hogy van egy ilyen tábor, meg meséljék el, hogy jól érzik magukat. És ez talán vonzóvá tudja tenni a fiatalok számára a polgárőrséget. Mert a cél az, hogy több úton kerüljenek be a polgárőrségbe. Ez az egyik út, hogy ifjú polgárőrök lesznek. És ha értelmes feladatokkal vannak ellátva, látják értelmét az egésznek, akkor egészen biztos, hogy polgárőrök maradnak a felnőtt korukban is.” - osztotta meg Horváth Róbert az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

A táborba ellátogatott  Dr. Túrós András. Az OPSZ elnöke örömét fejezte ki, hogy ismét sokan vesznek részt a programon. Hangsúlyozta, hogy fontos a civileknek segíteni a rendőrség munkáját a lakosság biztonsága érdekében. Elmondta, fontos a pihenés és a közösségépítés is, de három célt szeretnének elérni a táboroztatással. 

„Reményeink szerint az ifjú polgárőrök azok majd 18 éves kor után is felnőtt polgárőrként szolgálnak. Ez az egyik. A másik pedig nyilvánvalóan a polgárőrséget szeretnénk egy kicsit népszerűsíteni, hogy megismerjék a fiatalok, hogy mit is jelent az önkéntesség és az önkéntes szolgálat. Harmadik pedig nyilván a közbiztonság védelme, a bűnözés megelőzése, bizonyos büntetőjogi, bűnmegelőzési ismereteket is szereznek a táborban. Ezek a céljaink, de a fő cél az, hogy az utánpótlás biztosítva legyen.”

A fiatalokat Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere is köszöntötte a településen. Ígéretet tett arra, hogy mint 10 éve minden évben, most is minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a táborozók a tanuláson kívül jól érezzék magukat. Egyebek között strandbelépőkkel is támogatják őket. 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. jún. 29. szerda 18:12 | Dunapataj, Hévíz
Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét
| 2024. aug. 23. péntek 19:15 | Keszthely
A Mária Rádió programjának résztvevői kipróbálhatták a műsorvezetést és az operatőrködést is a stúdióban.
| 2024. aug. 9. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Csütörtökön kezdődött Gyenesdiáson a felnőtt fafaragó tábor. Három napon át tizenhárom szakember dolgozik a Kárpáti Korzón megrendezett táborban.
| 2024. aug. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Potápi Árpád János államtitkár tartott előadást Keszthelyen a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány táborában.
| 2024. aug. 7. szerda 19:15 | Keszthely
Az idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az Örökségünk a Nyugat-Dunántúlon című tábort az Alkotóházban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.