Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elismerés az alsópáhoki polgárőrnek
2022. jún. 29. szerda | Dunapataj, Hévíz
Elismerés az alsópáhoki polgárőrnek
Magasrangú kitüntetést kapott egy alsópáhoki polgárőr. Urbánné Tóth Lívia a dunapataji Bakodusztán rendezett Országos Polgárőr Napon vette át az elismerést. Zala Megyéből nyolc Ifjú Polgárőr tett esküt a szolgálatra.

Huszonhetedszer tartották meg a polgárőrség legnagyobb ünnepét, melynek mottójául „Összefogással a mindennapok biztonságáért” szlogent választották. Urbánné-Tóth Líviának, a Polgárőr Egyesület Alsópáhok titkárának a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát adta át a szövetség elnöke, Dr. Túrós András.

 „Tizenöt évvel ezelőtt léptem be a Polgárőr Szövetségbe, mivel a férjem a vezető, és úgy gondoltam, hogy a hölgyeknek is kell erősíteni a Polgárőrséget. Nagyon nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés, és sok munka” - nyilatkozta Urbánné Tóth Lívia kitüntetett.

Több fiatal tette le az Ifjú Polgárőr esküt. A nyolc zalai kamasz közül Urbán Iringó komoly tervekkel indul neki a „nagybetűs életnek”, nyomozó szeretne lenni. Középfokú tanulmányait rendészeti szakközépiskolában folytatja, szülei példáját követte, ezért lett polgárőr.

Urbán Iringó: „Apukám vezeti Hévíz és Alsópáhok Polgárőr Egyesületét, és hát mivel én is rendőrnek szeretnék elmenni, így közös szolgálatot tudok ellátni én is a rendőrrel, ami egy előny.”

Több, mint harminc éve működik együtt a polgárőrség a rendőrséggel, a honvédséggel az utóbbi években erősödött meg a kapcsolatuk. Az ifjú polgárőröket nyári szakmai táborokban képzik.

Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke: „A fiatalokat is ösztönöztük, hogy a pályaválasztás során akár a rendőrségbe, akár a honvédségbe gondolkodjanak. Egy olyan jövőképet próbáltunk lefesteni nekik, ami az egész életükre kihatással van. Nagyon jó az együttműködés mind a két szervezettel.”

Az alsópáhoki szervezet az „Év Polgárőr Egyesülete” díjat nyerte el korábban. A tagok gépjárművel és gyalogosan róják az utcákat, figyelnek biztonságra, segítenek, ha kell a civileknek, erősítik a rendőrség bűnmegelőzési munkáját.

„Alsópáhokon, Hévízen próbáljuk megoldani azt, hogy minél kevesebb bűneset legyen. A rendőrég munkáját próbáljuk meg segíteni, magában a balesetek megelőzésében” - tudtuk meg Urbán Zoltántól, a Polgárőr Egyesület Alsópáhok elnökétől. 

Tóth András - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Cserszegtomaj
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban.
| 2023. aug. 4. péntek 16:29 | Gyenesdiás
Az idén először ifjúsági referenseket is képeztek a hagyományos ifjú polgárőrök táboroztatása mellett.
| 2023. jan. 24. kedd 16:39 | Balatonberény
A polgárőrségnek nagyon fontos szerepe van a közbiztonság fenntartásában.
| 2022. aug. 15. hétfő 16:35 | Keszthely, Balatongyörök
A Keszthelyi Rendőrkapitányság rendőrei a társszervekkel közös közbiztonsági akciót tartott.
| 2022. jún. 3. péntek 17:13 | Keszthely
A Tiszán segítik az ottani szervek munkáját.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.