+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat
2022. augusztus 31. szerda 11:43 - Keszthely
Véget ért a Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat
A Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozat záró rendezvényét tartották a Georgikon Majormúzumban. A konzorciumban résztvevőket, a partnereket, és a városba beköltözötteket hívták meg rendezvényre.

Számos eseményt tartottak a “A helyi identitás és kohézió erősítése Keszthelyen” című TOP-os pályázat keretében. A konzorcium Keszthely város önkormányzatából és a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft-ből állt össze. Ötvenötmillió forintot fordítottak programokra 2019 és 2022 között.

Krupla Marcell – projektmenedzser, Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft.: „Az elején kezdődött közösségi beszélgetésekkel, majd több akciót is megvalósítottunk, illetve programokat, részvételi fórumokat valósítottunk meg. Ezenkívül az önkormányzat, mint konzorciumi tag a bűnmegelőzést elősegítő programokat, közlekedésbiztonsági programokat hajtott végre a rendőrség közreműködésével.”

Tóthi Attila nem tősgyökeres keszthelyi, de már régóta a város lakója. Igazi lokálpatriótaként dolgozik a település érdekében. Nevéhez fűződik a Hello Keszthely applikáció, ami a projektben valósult meg. Magyarország legnagyobb szakmai versenyén az év kreatív díját, és a fődíjat is elnyerték az alkotók.

Tóthi Attila – ügyvezető, Bábelhal Webstudio Kft.: „Nagyon sok városban voltam korábbi munkáim miatt átutazóban. Szerintem az egyik legszebb város Keszthely Magyarországon. Nagyon szeretem a kisebb közösséget itt, ami van. Nyilván a Balaton közelsége, itt éltem az egyetemi éveimet. Így van egy plussz érzelmi kötődésem az egészhez. És a természeti kincsek igazából. Itt gyereket nevelni, és itt lakni, az én szakmám így is eléggé hajtós szakma, jobb ezen körülmények között dolgozni, mint Budapesten.”

A pályázat egy része a Keszthelyre beköltözöttek beilleszkedésével foglalkozott. Létrehoztak nekik egy Facebook csoportot, “Keszthelyi lettem” címmel.

Vozár Péterné  – alpolgármester, Keszthely: “Elég jól mozgatja az ide költözőket, s igyekszik közöttük barátságokat, ismeretségeket, együttműködéseket generálni. Most itt, ezen az utolsó rendezvényen őket hívták meg a szervezők, és bízom benne, hogy ez az egész együttműködés a továbbiakban is folytatódni fog. Hiszen nagyon fontos, hogy ne csak válasszák Keszthelyt lakhelyül, hanem itt jól is érezzék magukat, és ezért a projekt is sokat elkövetett, és mi Keszthely város vezetése nevében is szeretettel várjuk őket és igyekszünk segíteni nekik.” 

Több mint kilencven program valósult meg a pályázatban. Kétezer főnél többen voltak a rendezvényeken. A projektben résztvevők a pályázat lezárása után is tovább dolgoznak a helyi identitás erősítésért.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus