Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Minőségi termékeket kínálnak idén is a gyenesi piacon
2023. ápr. 4. kedd | Gyenesdiás
Minőségi termékeket kínálnak idén is a gyenesi piacon
A húsvéti készülődés jegyében nyitották meg idén a Gyenesdiási piacot. A két napos rendezvény bővelkedett programokban kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A helyszín ma már nem csupán kereskedelmi szempontból jelentős. Közösségi térként is funkcionál.

Fűszernövény vásárral és magbörzével is várták a vásárlókat az árusítóhelyen.  A Szezonkosár Bevásárló Közösségnek piaci formájára ezen a környéken is nagy igény van. A közösség kizárólag szezonális, helyi termékeket biztosít a vásárlóknak. A tavasz köszöntéséhez kapcsolható programok mellett számos őstermelő árulta portékáját a vendégeknek.

„Jelenleg mi a Szezonkosár Bevásárló Közösség tagja vagyunk. Llehetőséget kerestünk arra, hogy megjelenjünk itt Gyenesdiás és Keszthely vonzáskörzetében, és maga az egyesület és ez a bevásárló közösség lehetőséget ad arra, hogy eljöjjünk ide és itt is megismerjék a termékeinket.” - mondta Farkas Tamás őstermelő.

A piac nagyon népszerű. Nem csak a helyiek, a környékbeliek is szívesen látogatnak ki minden alkalommal az árusítóhelyre. Sokan a minőségi termékek miatt kedvelik a helyszínt.

Kőműves Boglárka: „Nagyon szeretek ide járni. Amióta Hévízen lakunk, azóta szinte törzsvendég vagyok itt mind nyáron, mind télen. Minden évszakban nagyon-nagyon kellemes itt. Szoktunk a párommal akár a faházak közt is bolyongani és fogyasztani, és ez a sajtos itt külön a kedvencem, mert nagyon elégedett vagyok a termékekkel. Édesanyámnak is sokszor viszek belőle. És tényleg, az egész piacnak a hangulata nekem nagyon tetszik.”

Óvodások tavaszi tánccsokra, zene és mulatság is volt a piacnyitó rendezvényen, Gyenesdiáson. Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett piacnyitó nem csak a termelőket hivatott megszólítani; már a kezdetek óta ott van a célkitűzések között  a balatoni halaknak, és az egészséges, helyi termékeknek a népszerűsítése. Mivel az elmúlt évek alatt sok gasztrokulturális programnak adott helyszínt a piac, idővel közösségi szerepe is nagy hangsúlyt kapott.

„Én azt hiszem, a közösségi kultúra újjáéledt a covid után. Itt vannak megújult erővel most a Gyümölcsoltó Boldogasszonyt ünnepelve a termelőink, itt vannak azok a szereplők, akik civil szervezetként ápolják a kertkultúrát, és hát természetesen itt van a minőségi termék is és a kereskedőink is, akik felkészültek arra, hogy ne csak előszezont, hanem főszezont is nyissanak egyben Gyenesdiáson.” - nyilatkozta Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Pünkösdig hétvégi programokkal várják a látogatókat a gyenesdiási piacra. Ezt követően naponta lesznek rendezvények a nyáron.

Király Erika - Keszthelyi TV

| 2024. szep. 10. kedd 19:15 | Alsópáhok
Ízek találkozása Alsópáhokon! címmel rendezett a 13 Séf Egyesület nagyszabású gasztronómiai programot.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
Bőséges a választék a standoknál, a külföldiek és a magyarok is keresik a hazai terményeket.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Balatongyörök
Vásárt tartottak Balatongyörökön
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Harmadik alkalommal tartott locsolást Gyenesdiáson a Közkultúra Alapítvány.
| 2024. már. 26. kedd 19:15 | Gyenesdiás
Megnyitotta kapuit a termelői piac Gyenesdiáson
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.