Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Helyi érték a helyi tévéknél
2023. máj. 31. szerda | Keszthely-Siófok
Helyi érték a helyi tévéknél
Átadták a Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték díjait. A tagtelevíziók híradós műsorszám, magazinműsor és egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában nevezhettek. Idén 89 pályaművel neveztek a médiumok. A rangos eseményt idén Siófokon szervezte meg a Somogy Televízió. Az egyesületnek a Keszthelyi TV is aktív tagja.

Több, mint 100 fő részvételével szervezte meg idén a Somogy TV és a Helyi Televíziók Országos Egyesülete a Helyi Érték Díj átadót. Híradós kategóriában első helyezést ért el a Kecskeméti TV Hírös Hírek című hírműsora.

„A zsűri méltatásában kiemelte, hogy a dinamikusan fejlődő alföldi ipari és egyetemváros pezsgését hűen tükrözi a hírműsorunk. Ennek végtelenül örülünk, hiszen ez a célkitűzésünk, hogy mindazok, akik nézik a Kecskeméti Televízió híradóját, képet kapjanak arról, hogy Kecskemét milyen fantasztikusan fejlődik, mennyi esemény, program van itt. Azt gondolom, hogy ajándék egy ilyen városban dolgozni” - mondta Kozák Polett, a Kecskeméti Televízió ügyvezető-főszerkesztője. 

A debreceni médiacentrum idén két kategóriában is 3. helyezést ért el. Egyiket a Napszemle című hírműsorral. A zsűri szerint ez a hírműfaj egyik állócsillaga a vidéki televíziózásban. A folyamatos megújulás mellett a közösségi felületekre is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a vidéki médiumok.

Pinczés Mariann, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője: „Igyekszünk minden hírcsoportot kielégíteni. Ehhez most már behívjuk a közösségi médiának a felületeit is, ugyanis híradót most már a fiatalabb korosztály kevésbé néz. Nekünk ezt fel kellett ismernünk, úgyhogy most már jelen vagyunk évek óta a YouTube csatornán, most fogunk TikTok fiókot nyitni és a fiatalok más formában, de ott is elérhetik híreinket.”

Az életműdíjat idén Dékány István, a Gotthárd TV tulajdonos-ügyvezetője kapta meg. Köszöntőjében Lovass Tibor, az egyesület elnöke kiemelte: a helyi televíziók fontossága a hírközlés területén évről évre nő.

„Én azt gondolom, hogy a helyi televíziózást nem lehet megkerülni. 8,1 millió magyar emberhez jutunk el nap, mint nap. 7 órakor az ötödik legnézettebb magyar nyelvű csatorna vagyunk, a híradóink nagyjából 7 órakor jelennek meg. Ha összeadjuk ezt a nézettséget, akkor az ötödik legnézettebbek vagyunk Magyarországon. Én azt gondolom, hogy annál többet nem kell mondanom, hogy lesik a vidéki tudósítóinkat az országos csatornák és amikor kiáll egy vidéki szerkesztő kolléga standupolni és észreveszik, hogy ügyes, hamarosan átigazolják” - Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke. 

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete is érzékeli, hogy nehéz munkaerőt, utánpótlást találni. Egyetemekkel tárgyalnak, hogy gyakorlati helyet biztosítsanak a kommunikáció szakos hallgatóknak. A szakemberek szerint egy vidéki tévénél lehet igazán jól elsajátítani a szakma alapjait.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. ápr. 4. kedd 20:17 | Gyenesdiás
A húsvéti készülődés jegyében nyitották meg idén a Gyenesdiási piacot.
| 2022. aug. 31. szerda 11:43 | Keszthely
Zárórendezvényét tartották a Keszthelyi Identitás Erősítése Programsorozatnak.
| 2023. okt. 13. péntek 17:01 | Zalaegerszeg
A produkciókat a Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagjai, köztük a Keszthelyi TV is műsorra tűzi.
| 2023. jan. 2. hétfő 16:14 | Keszthely
Január elsejétől Podlovics Pétert bízta meg a városvezetés a társaság vezetésével.
| 2022. dec. 15. csütörtök 16:12 | Keszthely
Az önkormányzat hozzájárul a Fodor utcai posta működéshez, melyhez módosították is a költségvetést is.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.